Uchování kvasu při vyšších teplotách



host - 218.10 (?)
9.10.2009 7:48

Jedná se o švestky. Cukru budou mít dost, sbírám je až ted. Jsem z JM.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 218.10 (?), 9.10.2009 7:26, zobrazeno: 3366x

Mám teplejší sklep, kde je ca. teplota kolem 18-22 stupnů, podle toho, jak sousedé zavírají okýnko :-) Vždy jsem pálil po ca. 8-10 týdnech kvašení s velmi dobrým výsledkem. Letos mě ale objednali až na konec ledna. To bude znamenat, že po dokvašení bych sudy zavřel, ale pálit se bude až za další 2 měsíce. Mohou ty sudy zůstat v tak teplém sklepě a nezkazí se? 2. varianta je, dát je na balkon, kde ale mohou být mrazy, případně na sudy bude svítit slunce. Předpokládám ale, že jelikož kvašení bude už dokončeno, tak nějaké přemrznutí nebude vadit.

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 81.81 (?), 9.10.2009 7:41

Asi trochu záleží na druhu ovoce a jeho cukernatosti.
Jsou-li sudy tak malé, že s nimi lze hýbat, dal bych je na balkon a přikryl starým kobercem

      
host - 218.10 (?), 9.10.2009 7:48

Jedná se o švestky. Cukru budou mít dost, sbírám je až ted. Jsem z JM.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika