Špendlíky - kolik cukru do kvasu?



                  
host - 94.252 (?) 
17.10.2009 17:31

Zdravím, pokud mne zrak neklame, nejedná se o tečky plísní na švestkách?Nevadí to?Dával jsem je čisté.Pokaždé, když se za týden vrátím na chalupu je vždy několik švestek takto plesnivých.Letos jsem to zjistil už zrána po večerním sběru, tak je vyhazuji.Nyní z kbelíku asi 2 kg.

  
                     
host - 173.132 (?), 29.7.2016 7:56

Je dobré vrch kvasu poprášit kyselinou citrónovou aby chránila hladinu kvasu... Radizzo

            
Honza_P - (33) - 96.36 (?), 4.9.2009 19:44
Taky jsem zkoušel pálit bez přidávání cukru (medu). Ovoce dávám zásadně zralé až přezrálé (durancie sbírám až koncem října). Věřte mi, nebo ne, ale ty dvě kila cukru (já dávám med - což je glukóza a fruktoza) ve výsledku nepoznáte. Pokud se kvašení zvrhne na octové (např. když nepřidáte cukr a kvašení je pomalé) tak výsledek poznáte zaručeně. Jak už jsem psal, těch dvou lidí co vylili kvas do kanálu (jeden 350 litrů a druhý 150 litrů kvasu) mi bylo docela líto. Já toto nehodlám riskovat. btw. pálenka z brambor patří v řadě zemí k delikatese (např. Japonsko, Norsko) a byl byste překvapený její kvalitou
               
host - 31.144 (?), 14.9.2009 9:45

Dotazuji se prosím, kolik cukru je potřeba dát do špendlíkového kvasu?

odpověd je nasnadě... přiměřeně

                  
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 14.9.2009 9:53

tak kilo na 50 l

               
host - 254.7 (?), 19.10.2009 17:44
Četl jsem, že je prospěšné přidat dva dny před pálením 300g hašeného vápna na 100 l kvasu, ikdyž je kvas nezávadný. Jaký na to máte názor? Děkuji Karel
                  
Jaroslav Gregorec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 208.106 (?), 20.10.2009 16:07

No zaujímalo by to aj mňa. Aký to má účel, či je to nezávadné a podobne. Niekde na fóre to už bolo rišené aleneviem to najsť. ďakujem

                  
host - 236.138 (?), 15.8.2014 21:16

Nedoporučuji. PŠ

                  
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 15.8.2014 22:47

Octovatý kvas to nenapraví a dobrému to sebere "vůni". Pokud nepálíte líh pro výrobu likérů, je to nepoužitelné/nevhodné.

            
host - 202.81 (?), 2.8.2013 17:33

to je jako by jste řekl že příliš sladké ovoce je špatné, ten cukr který tam přidáte má podobné hodnoty jako ovoce tudíž se kvasu nemůže nic stát pokud ho tam dáte přiměřené množství, jinak by jste mohl pálet jen cukr, cukrem nastartujete kvašení, nic se tím nedá zkazit

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika