Slivovice z odpeckovaného kvasu



host - 112.58 (?)
21.9.2014 10:19
Už jsem si všimnul, že tuto diskusi ovládáte vy a vaše názory. Já jen popsal skutečnost, nic jiného.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 112.58 (?), 21.9.2014 10:19
Už jsem si všimnul, že tuto diskusi ovládáte vy a vaše názory. Já jen popsal skutečnost, nic jiného.
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 21.9.2014 13:14

Nikoli. Popsal jste svůj postup a svůj názor. Skutečnost může být poněkud jiná.  Nic neovládám, jen taky píšu svoje názory - bez patentu na skutečnost.
    Přihlédneme-li k obvyklé sladkosti švestky Gabrovská, spočteme, že cca polovina alkoholu z takového kvasu - i po vypeckování - musí mít původ v přidaném cukru. To, co považujete za jemnost, je prostě absence švestkového aromatu v řepném lihu.

                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 21.9.2014 13:16

Výtěžnost ze 60 L kvasu švestek mi vychází něco okolo 7.8-8 litrů kvalitní 51% slivovice.Pokud pán vytěží více, zřejmě bere kromě jádra i úkap, dokap.

                     
host - 112.58 (?), 21.9.2014 13:52
Vloni bylo krásné léto, spoustu Slunce. Všichni v mém okolí pálili neskutečně hodně. I v palírně říkali, že to loni teklo extrémně hodně. Můj kvas žádný řepný cukr neobsahoval. Jen jsem sklízel co nejpozději a bylo opravdu 11 litrů 55% po naředění. V palírně tekla místy i přes 80 %. Nevím, proč bych si měl něco vymýšlet, nemám to zapotřebí!!!
                     
host - 112.58 (?), 22.9.2014 18:43
Tak jsem právě přijel z palírny, a jsem spokojený. Ze 160 litrů vypeckovaného kvasu jsem přivezl 21 litrů 55 % po naředění. Vloni byla výtěžnost vyšší, ale nedá se to porovnat s letošním létem plném deště. Tak ať vám všem teče jako mně!!!
                     
host - 178.235 (?), 23.9.2014 19:06

55%,21 litrů, ze 160 l kvasu? Kanalreif.

                     
host - 13.189 (?), 26.9.2014 12:37

Je jasné, když má odpeckovaný kvas, že má minimálně o 10-15 l kvasu víc k dobru, jak paliči co to naplácají do bečky a pak jen odvezou do pálenice. Kostek je tam dost, na to pozor při těch vašich pseudo odborných teoriích.

Taky nezapomeňte na jeden fakt, že vypeckovaný kvas jde "dójit" o něco dál, než ty s rozmlácenýma peckama, kde je ke konci samá hořčina, kyselina.

A pokud k tomu ještě dotyčný vede dobře kvas, s vodní zátkou atd, tak je možné i takových hodnot dosáhnout.

Kolik mudrců z Vás používá enzymy, nebo tak v prvních 2-3 týdnech vezne do ruky vrtačku s vyrobeným mixérem a rozmixuje zbytek celých trnek na marmeládu? 5 lidí ze 100? I to jsou detaily, které může dotyčný ovládat a zvyšují výtěžnost.

Floki

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 26.9.2014 12:53

Ano, Floki, máte pravdu, 10-15% kvasu je po vypeckování navíc.
S tím, že vypeckovaný kvas se dá dojít déle a že by byl méně kyselý ale pravdu nemáte, není v tom rozdíl. Alespoň v palírně to nerozlišují.
Rozmělnění ovoce dnes používá téměř každý. Pektolytické enzymy se používají taky běžně, u zralých švestek konkrétně ale velký rozdíl nezpůsobí.

                     
host - 112.58 (?), 26.9.2014 20:34

Byl jsem v palírně a pán přede mnou měl z 200 litrů mače 28 litrů naředěné 55 %. Nevím, co pálíte v Čechách, ale u nás na Moravě je to zcela běžné. Jestli pálím z vypeckovaných, přezrálých švestek, tak je zcela normální vypálit super slivovici, a ne jak ten pán píše - Kanalreif, ví vůbec, co to znamená???

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika