Slivovice vs. calvados
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiří II - Zlatý Zahrádkář (598) - 143.84 (?), 6.4.2017 19:37
Dovolím si trochu zamachrovat s výsledky svého domácího patlání, ovšem s vyjímkou Slivovice, ta je pálená v legální pálenici.
Mě a sousedovi chutná nejvíc Slivovice a v těsném závěsu za ní Ořechovka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Michal V - (14) - 24.34 (?), 11.12.2018 0:02
Zdravím pán Ivan,
chcem sa spýtať na ten vypálený dubový súdok - upravovali ste ho nejako pred tým ako ste doň dali prvú pálenku (napr. zaparením, vodou, vínom? - ak áno tak ako? ak nie - bol nejaký rozdiel medzi prvou jablkovicou z tohto suda a tými ďalšími?)
A ešte jedna otázka - jablkovicu, ktorú dávate do drevných súdkov robíte kvasením muštu alebo kvasu z podrvených jabĺk?
Michal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 110.1 (?), 1.1.2019 13:14
Mám podobnou zkušenost jako p. Hlavatý. Dubový soudek 10ltr zevnitř vypalovaný. Podobně fungují i připečené dubové hobliny nebo třísky. Pokud to dřevo neprojde tepelnou úpravou, tak ta nádherná sladká vůně tam není. Připečení musí být tak akorát, tedy žádný extrém, ani moc černé ani moc bledule. U jabkovice to funguje nádherně. Proti nadměrnému odpařování omotávám soudek strečovou fólií. Slivovici preferuju čirou a do soudku ji nedávám.
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 1.1.2019 19:18
To omotávání soudku strečovou folií Vám nepomůže ani náhodou. Počítejte s andělskou daní ve výši 15% každý rok, lepší nežli EET. Ale k rozhodnutí, že slivovice do soudku nepatří, Vám blahopřeji. Jedna významná Moravská firma to ještě nepochopila a myslí si, že se zlatou slivovicí udělají díru do světa, ani náhodou. PŠ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.119 (?), 1.1.2019 19:42
No asi se to fi Jelínek stále vyplatí... z jejich stránek usuzuji, že jsou na ni dokonce hrdi! No jejich výrobky jsou... jen lepší "lihoviny" na našem trhu. Já je osobně nemusím, mám dostatek vlastních produktů...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|