Drahý Míchači začátečníku, já když začínal s "likéry" (před cca 25 lety), tak jsem si napřed sehnal "naučnou literaturu"... to je teď jistě podstatně snažší než dříve. Stačí zadat heslo "likéry recepty" do vyhledávače a vypadne Vám "hafo" návodů... Doporučená literatůra:
Chemie pro každého (praktický receptář), překlad z r. 1960 či další dotisky z pozdějších let, Domácí výroba alkoholických nápojů, V.Demel, M.Krystych, 1991, Domácí výroba vín a likérů, Hanzlík – Marhold, 1997, Alkohol jako lék, F.Jenč,1998, Vyrábíme domácí likéry, Herbert Georgie, překlad j.Voříšek 2001, Domácí vína, piva, likéry a medoviny, J. Cibulka,2003 (vína doslova převzata z publikace Příprava domácích vín, od B.Valenty, vydání 1963, či následujících dotisků, … v publikaci „skromně“ neuvedeno)
Existuje i web, kde tyto likéry (i když v menší míře) uvádějí.
No myslím, že jsem Vám poskytl dostatečné množství informací.