Různé návody na likéry, pálenky



jarekond - (5) - 240.181 (?)
1.5.2012 16:29

Mám zaručeně ověřený likér dělám ho už několik let a je chutný a žádaný.

Do 4 litrové flaše na okurky se nakrájí 3 pomeranče (kolečka nebo malé kousky) i s kůrou, 3 citróny s kurou, 200 g medu, 1,5 dcl červeného vína,1 dcl rumu (tuzemáku obyč.) 1 vanilkový cukr a povrch sklenice dolijeme pálenkou cca 2,5 l a řádně roymícháme aby se med rozpustil.Uzavřeme celofánem a gumičkou necháme nejméně 3 týdny macerovat občas zatřeseme aby se složky promíchaly. Po třech týdnech slejeme přes plenu a ovoce ještě vykroutíme do likéru a rozlejeme do sklenic.Po dvou dnech dole sedne zákal opatrně slejeme a to opakujeme i vícekrát až je likér čirý.

Je to fakt lahůdka DOBROU CHUŤ laugh

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

         
host - 248.102 (?), 9.3.2011 19:10

:-)) sítě jsou rozhozeny a echinacea se snad objeví.. :-)):-))  a já Vám děkuji za tip...,

Míchač začátečník :-))

      
host - 106.20 (?), 11.3.2011 14:14

Přátelé, se všemi bylinami buďte velice uvážliví. Maximální doporučené množství zrovna u Echinacei je 20kapek pro ženy a 25 kapek pro muže 2x/den. Tohoto množství bych se držel i u ostatních bylin pro stimulaci imunity a adaptogenů (Rozchodnice růžová, Maralí kořen, Vitánie... atd.). Pít tyto tinktury na frťany může mít i někdy opačné účinky.

         
host - 39.241 (?), 17.3.2011 19:49

Pro zvídavé uvádím další adresu, kde jsou uvedeny návody k likérům. Zdravím Lojza.

   
host - 9.135 (?), 3.8.2016 19:35

Likér z černého rybízu - upraveno podle zdrojů z internetu.

Suroviny:  Černý rybíz - 1 kg, červené víno 0,7l. Na litr tekutiny 800 g cukru, 0,5 l vodky, 1 dl rumu, citron.

 Možno použít i ne moc silně vylisované zbytky po výrobě šťávy zastudena. Dát do čtyřlitrovky, prosypat 10 dk cukru, nechat týden nakvasit. Pak zalít 1 lahví 0,7 l červeného vína a nechat dva dny louhovat, slít a lehce vymačkat. Tekutinu odměřit, na 1 litr přidat 800 g cukru a zahřát téměř k varu.
Nechat vychladnout a přilít 0,5 litru vodky a 1 dl rumu. Do likéru přidat dvě kolečka citronu a nechat měsíc uležet, pak do lahví.

Cukru je skoro dost, stálo by za zkoušku ubrat. Zajímavé je to zahřátí, zdá se, že tím nápoj ztratí jakousi "syrovou" chuť. Nijak se to nekoření, hlavní zůstává aroma černého rybízu, ale je zakulacené, ne tak výrazné.

   
jarekond - (5) - 240.181 (?), 1.5.2012 16:29

Mám zaručeně ověřený likér dělám ho už několik let a je chutný a žádaný.

Do 4 litrové flaše na okurky se nakrájí 3 pomeranče (kolečka nebo malé kousky) i s kůrou, 3 citróny s kurou, 200 g medu, 1,5 dcl červeného vína,1 dcl rumu (tuzemáku obyč.) 1 vanilkový cukr a povrch sklenice dolijeme pálenkou cca 2,5 l a řádně roymícháme aby se med rozpustil.Uzavřeme celofánem a gumičkou necháme nejméně 3 týdny macerovat občas zatřeseme aby se složky promíchaly. Po třech týdnech slejeme přes plenu a ovoce ještě vykroutíme do likéru a rozlejeme do sklenic.Po dvou dnech dole sedne zákal opatrně slejeme a to opakujeme i vícekrát až je likér čirý.

Je to fakt lahůdka DOBROU CHUŤ laugh

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Homelite xl 91318.9.2024
Homelite xl 91315.9.2024
Kouří do místnosti12.9.2024
Kompresor - identifikácia9.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika