Likér z černého rybízu - upraveno podle zdrojů z internetu.
Suroviny: Černý rybíz - 1 kg, červené víno 0,7l. Na litr tekutiny 800 g cukru, 0,5 l vodky, 1 dl rumu, citron.
Možno použít i ne moc silně vylisované zbytky po výrobě šťávy zastudena. Dát do čtyřlitrovky, prosypat 10 dk cukru, nechat týden nakvasit. Pak zalít 1 lahví 0,7 l červeného vína a nechat dva dny louhovat, slít a lehce vymačkat. Tekutinu odměřit, na 1 litr přidat 800 g cukru a zahřát téměř k varu.
Nechat vychladnout a přilít 0,5 litru vodky a 1 dl rumu. Do likéru přidat dvě kolečka citronu a nechat měsíc uležet, pak do lahví.
Cukru je skoro dost, stálo by za zkoušku ubrat. Zajímavé je to zahřátí, zdá se, že tím nápoj ztratí jakousi "syrovou" chuť. Nijak se to nekoření, hlavní zůstává aroma černého rybízu, ale je zakulacené, ne tak výrazné.