Rozmačkání švestek



host - 176.36 (?)
18.10.2011 11:09

... pro hosta -  233.151... ruční práce je sice zdravá, ale nesmí se přehánět...  malá "mechanizace" zpříjemní přípravu. Nedělám to "za trest", ale sobě "pro radost".

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 208.127 (?), 6.9.2011 17:08

Dobry den,

objevil jsem ve volne prirode poklad! Zapomenuty svestkovy sad. Cca. 10 obsypanych stromu. Chystam se nasbirat svestky na majc.

A ted ma otazka. Podle toho co tu ctu davate do majce svestky co sami popadaji na zem. Mohu to udelat i tak, ze se stromem zatresu, popr. zbytek docesu rucne?

Nalezeny sad je dost daleko od civilizace a tak by se mi tam nechtelo jezdit a sbirat pokazde jen to co spada.

Diky za vase rady!

                     
host - 151.38 (?), 6.9.2011 20:14

Prašť jako uhoď-když s ním zatřesete, je to skoro stejné, jako byste ho otrhal.Kouzlo tkví v tom, že se švestky nechají na stromě co nejdéle, tudíš získají co nejvíce, co by mohli získati.Je to o množství cukru, a aromy na sluníčku.Ve Vašem případě ale jde o to kdo švestky otrhá dříve-kdo dřív příjde, ten dřív mele-zvláště když sad není nikoho, nebo majitel neznámý.Možná stejný umysl, jako Vy má více lidí.

rostislavik

                     
host - 157.7 (?), 7.9.2011 15:08
Letos jsem dal na rady a poprvé šrotuji trnky vrtačkou. Stará narexka na 2100 otáček, v ní míchadlo na barvu, 6 lopatek dole a 6 lopatek asi o 8 cm výš. Lopatky mají sklon aby přitláčely trnky ke dnu. Každou druhou lopatku jsem ulomil, aby měly trnky místo jak se dostat mezi ty zbývající, které jsem nabrousil. Trnky jsou jak máčka, kostky to nedrtí, spíš nějaké vyhodí ven z kybla. Na 500 otáček to nechtělo nic dělat - trnky uhýbaly. Oproti klasickému "S" sekáčku je to neporovnatelné - hromada ušetřené práce a času. Podotýkám, že jsem trnky sekal důsledně všechny a vždycky už odjakživa. Důvod je jasný - kvasinky se potřebují dostat k dužnině co nejsnáze.
         
host - 219.183 (?), 17.10.2011 18:42

Dobrý den,

také to tak děláme, ale místo vnitřku z mixéru, který je ostrý, používáme vrták na míchání maltových směsí. Je to přeci jen tupá spirála. Švestky se krásně rozdrtí a pecky zůstanou netknuté... za to dám krk. T. Vrátník

            
host - 233.151 (?), 17.10.2011 22:18

já používám ruce a je to to nejlepší co může být, deset patnáct metráků rozmačkám rukama a je to nejspolehlivější a nemusím se bát, že rozbiju pecky.

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 17.10.2011 22:41

To bych se spíš bál o ty ruce...

                  
host - 176.36 (?), 18.10.2011 11:09

... pro hosta -  233.151... ruční práce je sice zdravá, ale nesmí se přehánět...  malá "mechanizace" zpříjemní přípravu. Nedělám to "za trest", ale sobě "pro radost".

                     
host - 233.151 (?), 18.10.2011 15:54

já to taky nedělám za trest, ale pro radost.Mačkání rukama mi vůbec nevadí dělám už to takhle deset let.Je to pro m relax.

               
host - 44.75 (?), 18.10.2011 11:58

A nohama by to nešlo?

                  
host - 176.36 (?), 18.10.2011 16:40

To víte že jde,... záleží i na tom, kdo má jakou končetinu "chápavou"...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika