Ředění slivovice



Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?)
14.1.2013 17:35

Já třeba ředím slivovici na 48%, lépe mi to takhle chutná. Já bych ji nechal tak, jak je.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 249.228 (?), 14.1.2013 17:28, zobrazeno: 7899x

Dobrý den, prosím o radu. Omylem jsme naředili slivovici na 47%, potřebuji poradit jestli je lepší přepálit to potřetí nebo dolít hustějším destilátem z dalšího pálení. Dík za radu

   
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 14.1.2013 17:35

Já třeba ředím slivovici na 48%, lépe mi to takhle chutná. Já bych ji nechal tak, jak je.

   
host - 149.89 (?), 14.1.2013 17:39

pokud chcete jiné % tak dolít, jinak nechat být

   
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 14.1.2013 17:41

Slivovice která má 47% vůbec není na škodu, ba naopak někdy může být lepší.Záleží zda ji máte pro svou potřebu, nebo ji chcete distribuovat někomu, kdo chce padesájedničku.

Časem jsem zjístil, že menší procenta jsou výhodnější pro větší jednorázovou spotřebu, kdy se toho vypije více.Někdy naopak, když si chci dát jednu před spaní je pro mě lepší i vyšší procenta, klidně šedesát a výš.

Potřetí bych vůbec nepálil, to je nejhorší so by šlo udělat, protože by ta trocha aromatu, která je v pálence dále vyprchala, a zbyl by silný destilát, něco jako devadesátprocentní líh, který lze koupit v polsku.

      
host - 86.137 (?), 28.1.2019 20:51

Kdysi jsme doma pálívali a třeba i 150l a to taky proto že táta pocházel z Jugoslávie a tam se normálně půjčuje kotel k pálení na obecním úřadě. :) Jako 13lety klučina jsem držel službu u kotle a udržoval oheň samo pod dohledem.

Co se týká ředění když už si to naředil nechej tak. Na práci na pole se to ředilo na nejakých 30-38% a taky to šlo. Rakija se totiž pila na žízeň.;) z vody se strašně potíš na hicu. :)

   
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 26.112 (?), 29.1.2019 4:47

Pokud se nezakalila, nechat tak. Někdy méně je i více (chuti).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika