Recept na likér z višní



host - 178.235 (?)
13.7.2012 10:02

Višňovka vyloužením mně rovněž víc sedí.U vykvašených višní cítím stále pachuť kvašení.Vyloužené višně nevyhazuji, dám je do kvasu..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 242.34 (?), 12.7.2012 14:01, zobrazeno: 31387x

Poradí mi někdo prosím vyzkoušený dobrý recept na likér z višní? Zatím jsem dala zralé višně jen s cukrem do 5 l sklenice, je to týden, začíná to bublinkovat, mám teď přidat alkohol?

   
host - 50.2 (?), 12.7.2012 15:08

Viz vlákno "jak vyrobit višňové víno?"

Dobrý den, pokud byste si někdo chtěl místo vína udělat višňovku, tady je předpis:

Do 4l lahve dát 2kg višní, přisypat 1 - 1,20kg krystal.cukru a promíchat. Převázat papírem (nepropíchaným) a nechat stát 6 týdnů v teple. Stočit šťávu a smíchat ji v poměru 1 : 1 s vodkou, rumem ap. (v originále se dává konz.líh, pak je vynikající, zapálená hoří)


 Miloš Vysloužil (8470) - xxx.xxx.61.6 (?), 19.7.2009 9:20

Ten recept je dobrý, zkoušel jsem jej. Výhodou je lepší výtěžnost višňovky, taky že žádný alkohol nezůstane ve višních, (naopak další přibude kvašením)  jako při tradičním postupu (2 kg višní, prosypat 0,5 kg cukru, 1 litr vodky zalít...).  O trochu mi ale višňovka ze zalitých višní chutnala lépe.

Takže můžete vyzkoušet jeden z nich nebo oba wink, já letos zkouším ten 1. recept, Lenča.

      
host - 242.34 (?), 13.7.2012 8:28

Děkuju, taky zkusím ten první recept, jelikož nechci mít alkohol pak ve višních. Doufám ale, že se to nemůže za tu dobu zkazit,  nebo ano? Mirka

         
host - 220.182 (?), 14.7.2012 23:15

Mirko, nic se nezkazí a je to mňam cheeky...           Lída

      
host - 178.235 (?), 13.7.2012 10:02

Višňovka vyloužením mně rovněž víc sedí.U vykvašených višní cítím stále pachuť kvašení.Vyloužené višně nevyhazuji, dám je do kvasu..

         
host - 176.36 (?), 14.7.2012 18:18

Do kvasu škoda, pakliže neděláte z více jak 10 kg. Jsou to výborné "koktejlové višně" a vydrží i bez dalšího zalití i dva roky (jsou tím alkoholem preparovaný). Nebo stačí zalít převařenou vodou a potom jsou decentnější (ten obsah alkoholu ve višních se trochu sníží, tak o polovinu).

Višňovce zdar.

      
host - 91.178 (?), 2.7.2016 21:16

Jednoduchý a léty ověřený recept.
Do sklenice potřebné velikosti případně kameninového hrnce dáme višně prosypeme pískovým nebo krystalovým cukrem a ihned zalijeme vodkou nebo rumem.Při občasném protřepání počkám až se cukr rozpustí.Vzniklou šťávu vypijem a višně sníme nebo dáme do vánočního cukroví.

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 5.7.2016 22:18

To je jistě osvědčený recept. Já bych přesto měl radši postup, kde jsou dány přesně hmotnosti višní cukru i objem lihoviny. Výsledek je jistější.

            
host - 243.121 (?), 22.7.2016 21:38

Dobrý den, několik let už dělám z višní griotku. Postup je velmi jednoduchý.

1/2 kg višní

100g cukru- dávám krupici

1/2 litru vodky nebo rumu

Nalít do sklenice odpovídajícího objemu  / já dělám dvojnásobné množství do třílitrové sklenice/, promíchát a nechat asi měsíc až dva rozležet. Občas promíchám.Pak slít do lahví. Zcezené višně možno přidávat např. na zmrzlinové poháry. Kolem vánoc je výborná. Při použití rumu nechávám uležet déle, aby se trochu ztratila chuť rumu a vynikla chuť višní.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Homelite xl 91318.9.2024
Homelite xl 91315.9.2024
Kouří do místnosti12.9.2024
Kompresor - identifikácia9.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika