Pozdní zakalení slivovice po naředění vodou



host - 45.252 (?) 
15.1.2012 7:39, zobrazeno: 34664x

Slivovici jsem naředil na 50% napřed na zkoušku 1L kupovanou pramenitou vodou Veseta a za více jak 24hod se nezakalila.Vodu liji do slivovice, NE opačně!

Tak jsem pak všechnu slivovici naředil v klidu onou pramenitou vodou, ale do týdne nastal slabý zákal, který klesl ke dnu a na stěny u dna.

Již minulý rok jsem slivovici ředil pramenitou vodou Aqua Bella a s tou k žádnému zákalu nedošlo, bohužel jsem letos uvedenou vodu již nesehnal.

Ale stejně mě vrtá hlavou tak pozdní zákal po několika dnech od naředění.Stalo se to také někomu po takové době od naředění??

Slivovici přefiltruji přes kávové filtry, ale ta zbytečná práce...

  
   
host - 176.36 (?), 15.1.2012 9:32

...proč zavádíte "nové vlákno", když už je tu "zakalená slivovice", kde to bylo probírané a myslím, že všechny "aspekty" které to mohou ovlivnit byly uvedeny. Z jakého důvodu se to stalo Vám, může přesně zjistit jen analytický rozbor, zde na dálku je to pouhý dohad (soli ve vodě, podchlazení, dokapové látky...). Přeji hezký den.

      
host - 220.205 (?), 15.1.2012 9:40

Také se můžete leccos dočíst na vláknu Ředění slivovice. PŠ.

      
host - 45.252 (?), 15.1.2012 9:43

Jednoznačně to je tou použitou vodou výrobce Veseta.Na dně jsou vidět šupinky asi vápencových solí.

Dokapové složky vylučuji, slivovice měla stupnovitost před ředěním 85-90%.

Jen mě udivuje doba po které až k zakalení došlo...

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 15.1.2012 10:15

Chcete říci, že jste vypálil slivovici s obsahem alkoholu 85-90% a tu jste naředil vodou na 50%?

            
host - 45.252 (?), 15.1.2012 10:21

Samozřejmě.

A nedělám to tak poprvé.

Destilovaná voda sice nezakalí, ale její kvalita... dnes se totiž běžná destilovaná voda nedestiluje, ale demineralizuje v zařízení jehož filtry ale vyžadují čištění a údržbu a to je kámen úrazu v běžné průmyslové "pěstitelské" pálenici, zkrátka jsem zjistil že ona "destilovaná" voda ponechaná i v ledničce po cca měsíci je plná bílých vláken plísně... ona plísen totiž v malém je již v destil vodě z průmyslové pěstitelské pálenice.

Proto zkouším běžnou pramenitou vodu.

               
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 15.1.2012 10:32

Na ředění je dobrá "Dobrá voda neperlivá". Trochu mě překvapuje síla výchozího destilátu, 85% snad ani nejde udělat. Možná když ukončíte pálení u 80%, což by byla asi hloupost.

                  
host - 45.252 (?), 15.1.2012 10:46

Ale jistěže jde rektifikovat pálenku na 85% i více... samozřejmě ne na morálně a funkčně zastaralé přerušované dvojté jen destilaci(dvojkotlová)...mám kolonu a tak výjmečně jemnou pálenku jako z ní jsem ještě nepil.

                     
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 15.1.2012 11:18

Hm, tak to Vám závidím.. Člověk se pořád učí.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 15.1.2012 12:07

   Nu, vzhledem k tomu, že nejcennější vonné látky se nacházejí svým bodem varu velmi blízko dokapových složek, tak nevím, jestli koncentrace a jemnost takového destilátu nebude vykoupena absencí ovocné vůně.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika