Poraďte,
syn přeložil z AJ tento návod, poměry mezi librou a kg a litrem a pintou zvládneme. Jen mi tam něco chybí. Co by jste jako zkušení likerníci a paliči doplnili, aby byl výsledek OK.
Díky za rady a připomínky.
Překlad:
1) nastrouhejte neloupane mrkve
2) dejte je do 7 pint vody, uvedte do varu a povaerte do mekka 25-30minut
3) mezitim dejte polovinu cukru do XXXXX (Primary - asi zaklad, nevim)
4) nakrajejte Citrony/pomerance na platky a narovnejte je navrch curku
5) kdyz jsou Mrkve hotove scedte je, vodu lejte pres cukr a platky
6) michejte dokud se nerozpusti cukr a voda nebude vlazna.
7) pridejte hrozinky a psenici, prekapejte winimy kvasinkami
8) Prekryjte sterilnimi (? cistym) hadrem, a dejte "nastranu" - denne michejte
9) po sesti dnechech pridejte zbytek cukru a poctive zamichejte nez se rozpusti
10) Fermentuje po dobu 8 dnu, denne michejte
11) prelijte a uzavrete proti vniknuti vzduchu.
12) uskladnete na 30 dni a pote znovu na 30 dni (???)
13) dejte do lahve, ochutnejte po roce.