Pálenka z mrkve



host - 217.129 (?)
26.1.2011 22:49

Lepsia by bola z petrzlenu

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 128.95 (?), 26.1.2011 21:02, zobrazeno: 42491x
Dobrý den, s kamarádem jsme zaslechli o pálence z mrkve, chtěli jsme se zeptata, jestli s tím má někdo zkušenost nebo jestli o tom někdy něco slyšel. Budeme rádi za každou radu a příspěvěk. Díky, Z + S
   
host - 217.129 (?), 26.1.2011 22:49

Lepsia by bola z petrzlenu

   
host - 152.34 (?), 26.1.2011 23:48

No, to se asi vyrobí mrkvové víno, které se poté vypálí. :-))) Mrkněte sem. 

   
host - 180.2 (?), 27.1.2011 6:23

Dobrý den, ano slyšel jsem o tom. Kamarádi vzpomínají, jak někdo do hospůdky donesl pálenku z mrkve. Kvas měl připravit majitel zeleniny, který měl zřejmě přebytky a tak je dal do bečky. Údajně to byla skutečně mrkvovice a prý byla dobrá. Osobně jsem skeptický, ale to není důležité.  Pálit se asi dá skutečně ze všeho možného. Znám případ, kdy se jedna paní celkem rozčilovala nad tím, jak na zahradě nenašla žádná rajčata a nakonec je našla v bečce svého manžela, který je tam přidával ke švestkám, protože těch měl málo. Stanislaw

      
host - 152.34 (?), 27.1.2011 15:26

Já bych to nepodceňovala. Mrkvovice je na trhu. Vyrábí a prodává ji nejmenovaná rakouská firma, a to bratru za 65 Euro za 0,35 litru. To je panečku business! Zuzana

         
host - 124.88 (?), 27.1.2011 17:27
Panečku, tak tolik reakci jsme ze dne na den opravdu nečekali, díky moc, letos sadíme mrkev!!! :D Z + S
            
host - 248.20 (?), 22.2.2011 20:33

Poraďte,

syn přeložil z AJ tento návod, poměry mezi librou a kg a litrem a pintou zvládneme.  Jen mi tam něco chybí.  Co by jste jako zkušení likerníci a paliči doplnili, aby byl výsledek OK.

Díky za rady a připomínky.

Překlad:

1) nastrouhejte neloupane mrkve
2) dejte je do 7 pint vody, uvedte do varu a povaerte do mekka 25-30minut
3) mezitim dejte polovinu cukru do XXXXX (Primary - asi zaklad, nevim)
4) nakrajejte Citrony/pomerance na platky a narovnejte je navrch curku
5) kdyz jsou Mrkve hotove scedte je, vodu lejte pres cukr a platky
6) michejte dokud se nerozpusti cukr a voda nebude vlazna.
7) pridejte hrozinky a psenici, prekapejte winimy kvasinkami
8) Prekryjte sterilnimi (? cistym) hadrem, a dejte "nastranu" - denne michejte
9) po sesti dnechech pridejte zbytek cukru a poctive zamichejte nez se rozpusti
10) Fermentuje po dobu 8 dnu, denne michejte
11) prelijte a uzavrete proti vniknuti vzduchu.
12) uskladnete na 30 dni a pote znovu na 30 dni (???)
13) dejte do lahve, ochutnejte po roce.

               
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 22.2.2011 20:42

tak to je zajímavé, ale nebude to pálenka, ale víno nebo jak to nazvat.chybí destilace... při tom přelití bude i nějaká filtrace, zbavit husté hmoty

                  
host - 248.20 (?), 22.2.2011 20:50

no to je ono.., ale proč to pojmenovávají mrkvová whisky?

               
host - 235.249 (?), 22.2.2011 21:34

Otazníky nevyvěštíme pokud sem nedáte i původní verzi.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika