Pálenka z mrkve



P. Šlosar - (14) - 236.138 (?)
29.8.2018 17:33

Pokud se chcete zbavit chutě "zkapalněné hlíny", platí zde totéž, co pro řepovici. Nakrouhanou mrkev je třeba převařit, nejvhodněji ve vařáku destilačního přístroje. Po vychladnutí jde kvasný proces velmi rychle, stabilita kvasu není moc dobrá, takže hlídat a včas zpracovat.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 24.2.2011 9:19

udělat víno a když to nebude dobré, tak ho přepálit

                     
host - 63.110 (?), 24.2.2011 10:24

Bingo :-))

                     
host - 233.112 (?), 15.8.2018 22:19
Vyzkoušejte... nalozte a vypalte ananas s banánem 1:1.nic uzasnejsiho jsem nepil...
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 16.8.2018 8:24

ananas s banánem 1:1.nic uzasnejsiho jsem nepil...

Pak mi vysvětlete, proč na to ve světě nikdo nepřišel a proč toho nejsou plné obchody?  Vždyť jde v zemích původu o dost lacinou surovinu! Proč se vyrábějí a vozí přes moře samé rumy, tequily, koňaky bourbony, whisky, calvadosy?

   
host - 154.78 (?), 23.2.2011 15:48

A nebylo by lepší z té mrkve udělat biomasu a topit s ní???

   
host - 32.61 (?), 27.2.2023 12:03

Dobry den... hledam take jak pripravit Mrkvovici.kamosem sem ji jednou ochutnal a radi bi smeji take skusily... nemate nekdo informaci jak pripravit kvas dekuji moc za informaci ...p.ST

      
Onfrapal - (38) - 115.252 (?), 29.8.2018 16:37

S mrkví mám zkušenosti.

Klasickou mrkev jsem pošrotoval. Použil jsem 25Kg mrkve na 50 penku. Zbytek dolil vodou. pH se doladilo kyselinou jablečnou a za pár týdnů se jelo pálit.

Pití je to zajímavé, ale jednou za čas a v malém množství. Není problém vypít půlana slivovice, ale půlana mrkve to už je horší. Jako degustační vzorky pro návštevy, proč ne. Chuť je nasládlá jak jinak než mrkvové aroma (po čichu by poznal i "lajk" konec je zakončený takovou tou zemitou chutí, zkrátka jde cejtit hlína :D

Mně to připomínalo chutově dušenou mrkev na základní škole jen to vařené maso chybělo.

Nepřirovnával bych tohle úplně Čonkinově receptu na kilo hoven kilo cukru, ale jednou za rok udělat penku proč ne...

         
P. Šlosar - (14) - 236.138 (?), 29.8.2018 17:33

Pokud se chcete zbavit chutě "zkapalněné hlíny", platí zde totéž, co pro řepovici. Nakrouhanou mrkev je třeba převařit, nejvhodněji ve vařáku destilačního přístroje. Po vychladnutí jde kvasný proces velmi rychle, stabilita kvasu není moc dobrá, takže hlídat a včas zpracovat.

            
host - 197.142 (?), 13.9.2022 18:50

Děkuju,

jediná informace ohledně tématu, která mi pomohla. Žádné citróny a kecy... 

Martiš

      
host - 81.144 (?), 27.2.2023 15:22
Cider pokud to doladíte ještě směsí jiného ovoce je dobrý, ale tvrdý alkohol bych z toho nedělal... A pro nevěřící, že nemůžete doma vyrobit likér lepší než třeba ty různé Jelziny s příchůtí, dá se to a nejlépe omylem. :-D Otázkou je, jestli se to ještě někdy podaří, až zase budu dělat medovinu z nekvalitního medu...
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika