Pálenka z černého bezu (koziček, bezinek)



host - 226.162 (?)
1.7.2015 15:35

Debata na túto tému je už pomerne dlhá. Myslím výroba destilátu z bazy čiernej. Ja by som to riešil výrobou vína z bazy čiernej, pričom by som ju zomlel. Na 50l demižón treba asi 3 kýble bobúl, 12 kg cukru a doplniť vodu. Po vykvasení dať vypáliť. Víno z bazy čiernej je ale liek. Je však vysoko alkalické a musí sa dokyseliť. Keď sa nepodarí víno, tak určite bude super destilát. Vyskúšajte a presvedčíte sa. Zdraví Vojtech

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 35.114 (?), 22.6.2015 22:30

On už samotný název vlákna je nějaký divný v našem kraji (okolí Brna) kozičky jsou květy bezu černého a bezinky plody bezu černého tedy dvě rozdílné suroviny i když ze stejného stromu či keře a tady to zakladatel vlákna splácal možná nechtěně dohromady.

Z obého lze za pomoci přidaného cukru vyrobit destilát dle mého názoru pochybné kvality,

Bezinky lze s ůspěchem využít na výborný a a zdravý likér.

                     
host - 226.162 (?), 1.7.2015 15:35

Debata na túto tému je už pomerne dlhá. Myslím výroba destilátu z bazy čiernej. Ja by som to riešil výrobou vína z bazy čiernej, pričom by som ju zomlel. Na 50l demižón treba asi 3 kýble bobúl, 12 kg cukru a doplniť vodu. Po vykvasení dať vypáliť. Víno z bazy čiernej je ale liek. Je však vysoko alkalické a musí sa dokyseliť. Keď sa nepodarí víno, tak určite bude super destilát. Vyskúšajte a presvedčíte sa. Zdraví Vojtech

                     
host - 237.7 (?), 17.8.2015 12:43

Dobrý den, měl jsem na mysli bezový květ ještě bez zralých červených kuliček kuliček.

                     
host - 96.17 (?), 9.8.2016 22:51

Dobrý den,

letos bych chtěl pálenku z plodů černého bezu taky zkusit. 

Máte nějaký jednoduchý způsob jak kuličky černého bezu oddělit od stonků, střapců? Napadá mně použití síta s oky tak 10x10mm a jednotlivé střapce takto ohrkat, případně použít česáček na borůvky či nějaký pevnější hřeben. 

Co se osvědčilo vám? Nebo to jen tak rukou oberete s nejhrubších stonků a hotovo? 

Děkuji za příspěvky. 

S pozdravem, M. 

                     
host - 145.83 (?), 1.10.2016 19:04

Naházet do sudu i se štopkama a míchadlem na maltu promíchavat, stopky se na míchadlo namotají, soused to tak dělá, poradiki mu to v palírně.

   
host - 209.155 (?), 24.8.2016 13:25

Pil jsem směs pálenky z květů a pálenky z bobulí. Bylo to velice dobré. A to jsem dost zmlsaný.

      
host - 63.74 (?), 13.9.2016 6:25

Před deseti dny jsem založil kvas jen z bobulek černého bezu. Kulička po kuličce odděleny pouze ručně. Za jeden den práce jsem měl 55 l kvasu, dosladil 1,5kg cukru a přidal zákvas a živnou sůl "vínka". Včera jsem vypálil 3 litry lahodného destilátu o síle 50 atmosfér =o) chci poděkovat všem za informace z tohoto fóra, čerpal jsem především vědomosti odsud. Takže DÍKY!

   
host - 62.213 (?), 1.10.2016 16:52

z bazi čiernej som najpvr urobil vino, to som potom vipalil, po dvoch paleniach bol viťažok 10 litre 50%palenky z 80 litrov vina chut velmy prijemna jemna a netriasla ani manželku po vipiti, akurat je stym vela prace ale visledok je velmy lahodny destilat, do vina som pridal asi 6 kg cukru pred kvasenim

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika