Obnovení kvasu



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?)
8.1.2018 17:34

Beztak mně od nich asi nejvíc chutná celkem tuctový Wiliams v budíku. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 33.3 (?), 8.1.2018 16:18

Pokud kvas ma dostatek cukru nemuze se zaseknout

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 8.1.2018 16:37

Diskuze nemá velký smysl. Je to stejné, jako když se o řezání stromů baví ovocnář, arborista a dřevorubec. Všichni se vyznají a beztak se nedomluví.

                     
host - 33.3 (?), 8.1.2018 16:43

Ano mate pravdu plne s vami souhlasim

                     
host - 32.149 (?), 8.1.2018 16:48

Já vím, že nemá. Ale když občas mi to fact nedá...

*

Ještě si nemůžu odpustit něco k tomu Jelínkovi. Když oni vyrábí takový sortiment, že tam si může vybrat každý. Od levných konzumních lihovin až po exkluzivní odrůdové Valašské slivovice.

Rafael.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 8.1.2018 17:34

Beztak mně od nich asi nejvíc chutná celkem tuctový Wiliams v budíku. 

                     
host - 32.149 (?), 8.1.2018 20:08

No a mi zas bylinný likér Praděd.

*

I když i původní výrobce Geisler ho vyráběl v několika Rp. A v naší novodobé likérnické historii "skončil" u Jelínků. A myslím, že u těch jeho všech "předchůdců chutnal jinak. Ale v každém případě všichni nějak zachovali jeho charakter.

   
host - 134.156 (?), 14.1.2018 12:27

Znám recept jak využit kvalitní a drahou surovinu(např.marhule se prodávali za 20 Kč). Když meruňky dokvasí čerpadlem stáhmout tekuté a vypálit. Na zbytek dát vodu a cukr a nechat znovu vykvasit a vypálit. Většinou se palí  líh z krmiva pro dobytek melasa, obilí, brambory. V tom zbytku zůstane dost aromatických a jiných látek, které se využijí. Je to pro zakladalete, né pro mudrlanty. 

Zdeňa

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 14.1.2018 13:14

Většinou se palí líh z krmiva pro dobytek melasa, obilí, brambory.

Asi jsem dobytek, krmím se jak bramborami, tak obilím. A výrobek z melasy jménem Diplomatico považuji za jednu z nejlepších pálenek vůbec.

         
host - 16.218 (?), 14.1.2018 16:17

Cukrovou třtinu jsem v životě neviděl, třtinový cukr nepoužívám, ale tipnul bych si, že jeho výrobu provází podobný zápach jako při zpracování cukrovky a že i melasa z něj taky vonět nebude.
Nehledě k obsahu sacharózy.
Myslíte si, že cukrová třtina obsahuje nějakou jinou její "ušlechtilejší" formu vhodnější ke kvašení?
*
(Nejsem znalec rumů a po pravdě napsáno být to jediný alkohol, stal by se ze mě asi zapřísáhlý abstinent... A sacharozou to rozhodně není!).

Rafael.

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 14.1.2018 17:38

Nevím, nejsem znalec cukrové třtiny, ani výroby cukru a koneckonců ani rumů. Přesto musím přiznat, že   pro mě patří špičkové rumy z latinské Ameriky a karibiku k nejlahodnějším komerčním destilátům. Bez ohledu na surovinu. Co se zápachu týče, ony ty obilné kvasy a vlastně i ovocné taky voní všelijak.
   Jak se liší cukr a melasa z třtiny od té řepné, to nevím. Ale není mi známo, že by z řepy někdo uměl vyrobit něco stejně lahodného.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika