Letni hrusky na kvas



host - 16.110 (?)
12.11.2011 16:44

V podstatě to dělám stejně, ale po naplnění nádoby a uklidnění hladiny (nejlépe 2. den) posypu jemně vrch cukrem a nemíchám. To mi poradil jeden starý palič, a od těch dob mám klid od plísní a podobných nežádaných kultur. Nádobu uzavírám čistou fólií a zavážu gumou, vzniklý plyn stačí unikat pod gumou a zpět se vzduch nedostane, protože v nádobě je trvalý tlak. Nádobu nepřenáším, mám stálou teplotu mezi 17-20 stupni a nikdy se nic nedělo, co nemělo být. Ke konci kvašení promáčknu trochu fólii, a když se do 2 dnů nenapne, tak zkusím svíčkou, ale v 90% se "trefím" do vykvašeného. Deku před odvezením do palírny vyhodím, aby se cestou nerozmíchala do kvasu, soused ještě kvas odtáčí před transportem, aby nerozmíchal kal ze spodku, prý to dává pálence hnusnou chuť, ale mezi mým a jeho jsem chuťový rozdíl nepoznal.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                  
host - 176.36 (?), 27.10.2011 12:29

To jste pálil v Domatíně, nebo se skládala celá "rodina"? To musela být "darda".

                     
host - 96.8 (?), 27.10.2011 19:06

A kolik kdo přidáváte cukru?

                     
host - 96.8 (?), 27.10.2011 19:09

Kolik přidáváte cukru a jakou máte odrůdu?

            
host - 16.110 (?), 12.11.2011 16:44

V podstatě to dělám stejně, ale po naplnění nádoby a uklidnění hladiny (nejlépe 2. den) posypu jemně vrch cukrem a nemíchám. To mi poradil jeden starý palič, a od těch dob mám klid od plísní a podobných nežádaných kultur. Nádobu uzavírám čistou fólií a zavážu gumou, vzniklý plyn stačí unikat pod gumou a zpět se vzduch nedostane, protože v nádobě je trvalý tlak. Nádobu nepřenáším, mám stálou teplotu mezi 17-20 stupni a nikdy se nic nedělo, co nemělo být. Ke konci kvašení promáčknu trochu fólii, a když se do 2 dnů nenapne, tak zkusím svíčkou, ale v 90% se "trefím" do vykvašeného. Deku před odvezením do palírny vyhodím, aby se cestou nerozmíchala do kvasu, soused ještě kvas odtáčí před transportem, aby nerozmíchal kal ze spodku, prý to dává pálence hnusnou chuť, ale mezi mým a jeho jsem chuťový rozdíl nepoznal.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika