Kvas z mirabelek



host - 128.232 (?)
18.7.2017 22:22

Z hlediska pomologického na téma mirabelky vs. myrobalány už tady na Zahradě, a i jinde bylo napsáno tolik..., a pořád, pořád to nestačí. Nevím co si o tom už myslet?
Je to totální degenerace našeho národa, lidé už neumějí číst, neumí si i díky rozvinutým a každému lehce přístupným informačním technologiím najít úplně základní informace??
*
Odpovím jen z čistě destilaterského hlediska:
Divoké, podnožové apod. myrobalány obsahují pod 10°Bx zkvasitelných cukrů.
(Pokud se někomu i tak zdají sladké, tak je to jen proto, že obsahují velmi málo kyselin...)

Mirabelky, typicky, u nás nejvíc rozšířená odrůda Nancynská má vždy nejméně 20°Bx. A pokud se dostanete k blízkosti takových stromů v době zralosti už z dálky ucítite jejích opojnou vůni...
Na rozdíl od myrobalánů...

Rafael.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 107.245 (?), 18.7.2017 15:44, zobrazeno: 34892x

Zdravím, poprosil bych o radu jak připravit kvas, konkrétně mám dva dotazy.

1. kolik cukru na 120l kvasu

2. jestli se musí všechny plody odstopkovat

děkuji

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 18.7.2017 16:40

1. Záleží na cukernatosti ovoce

2. Ano

3. Co myslíte mirabelkami? Mirabelky nebo myrobalány?

      
host - 107.245 (?), 18.7.2017 16:59

Mirabelky. Na měření cukernatosti nemám vybavení.

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 18.7.2017 17:24

Vám už zrají mirabelky?

            
host - 107.245 (?), 18.7.2017 19:14

No, doufám, že jsou to mirabelky, kulaté, jeden keř červené plody druhý žluté, velikost 2-2.5cm, Hodonínsko, rostou v přírodě.

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 18.7.2017 19:19

Ne, to jsou myrobalány.

                  
host - 107.247 (?), 18.7.2017 19:38
Ok dekuji za upresneni, ale predpokladam, ze priprava kvasu probiha podobne.
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 18.7.2017 21:38

Myrobalány mají podstatě méně cukru nerž mirabelky.

                     
host - 107.245 (?), 18.7.2017 21:54

Dobře, tak se vracíme k tématu, kolik cukru?, plody mám už odstopkované.,

                     
host - 128.232 (?), 18.7.2017 22:22

Z hlediska pomologického na téma mirabelky vs. myrobalány už tady na Zahradě, a i jinde bylo napsáno tolik..., a pořád, pořád to nestačí. Nevím co si o tom už myslet?
Je to totální degenerace našeho národa, lidé už neumějí číst, neumí si i díky rozvinutým a každému lehce přístupným informačním technologiím najít úplně základní informace??
*
Odpovím jen z čistě destilaterského hlediska:
Divoké, podnožové apod. myrobalány obsahují pod 10°Bx zkvasitelných cukrů.
(Pokud se někomu i tak zdají sladké, tak je to jen proto, že obsahují velmi málo kyselin...)

Mirabelky, typicky, u nás nejvíc rozšířená odrůda Nancynská má vždy nejméně 20°Bx. A pokud se dostanete k blízkosti takových stromů v době zralosti už z dálky ucítite jejích opojnou vůni...
Na rozdíl od myrobalánů...

Rafael.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika