Kvas s třtinovým cukrem



host - 161.168 (?)
5.10.2009 13:59

Dobrý den, my dáváme glukopur - hroznový cukr a je to výborné. Není v pálence cítit, nepálí a neznehodnocuje ji. Můj otec dává třeba med, když ho má více, ale cenově si myslím, že to je zhruba stžejné. Ten hroznový cukr je hlavně rychlejší. Ať to dobře teče! Jana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 166.247 (?), 8.9.2009 7:51, zobrazeno: 9221x

Dobrý den

Chci se zeptat jestli můžu dát do švestkového kvasu třtinový cukr a jestli se tím nepokazí chut slivovice. A pokud s tím máte někdo zkušenosti - jestli to vůbec má efekt tento cukr přidávat do kvasu.

Děkuji předem

   
host - 179.23 (?), 9.9.2009 20:33

Třtinový cukr nepřidávat vůbec, prakticky nekvasí. Myslím že na jeho rozložení je potřeba speciálních kvasinek, které se při normálním kvašení tvoří málo.  Ale podle mě chuť by to nemělo ovlivnit.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?), 10.9.2009 10:23

Třtinový cukr kvasí úplně stejně a stejnými kvasinkami jako řepný, klidně si to vyzkoušejte. Do kvasu (když už musíte cukr přidávat) je rozhodně vhodnější než řepný, pokud je nerafinovaný. I ovocné víno se surovým třtinovým cukrem je lepší (nebolí po něm tolik hlava). Bílé víno ale zabarví trochu dohněda a zanechává mírnou příchuť po melase. Bohužel je 3-4x dražší.

   
host - 161.168 (?), 5.10.2009 13:59

Dobrý den, my dáváme glukopur - hroznový cukr a je to výborné. Není v pálence cítit, nepálí a neznehodnocuje ji. Můj otec dává třeba med, když ho má více, ale cenově si myslím, že to je zhruba stžejné. Ten hroznový cukr je hlavně rychlejší. Ať to dobře teče! Jana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika