Kdysi na VŠCHT existovala "tajná diplomová práce" jak zbavit denaturovný líh jeho denaturace. Byla to taková perlička, protože nenznikla na fakultě kvasné chemie, ele chemická technologie. Jednalo se tehdy o potravinářský líh, denaturovaný benzenem, či benzínem a ještě jinými denaturačními prostředky. V současnosti se většinou používají "obecné denaturace" bez další specifikace. Tahdy se potřeboval Čistý alkohol pro některé práce v laboratoři a jeho denaturace v tom byla na závadu. Kupovaný líh pro laboratoře zase musel mít fůru povolení, dohled (prostě fůra papírování a kontrol) a byl také dražší. V dnešní době toto již nikdo neprovádí, protože buď má na "čistý špiritus" nebo ho sežene přes překupníky!!!
Takže teoreticky se dá vyčistit jakýkoliv líh, zaleží na denaturaci, zařízení co máte k dispozici a času co tomu věnujete. Ale stále to bude jen líh!!!Lze to použít max. na likéry, pálenka z toho nikdy nebude!!!.