Kolik vody na druhé pálení?



host - 129.96 (?)
4.11.2010 8:43

To je problém spíš regulace přívodu tepla. Pochopitelně, že každý kotel je počítaný na nějaké optimální množství. Ale pokud je možné jemně regulovat teplotu, umím si představit, že by se předestilovalo i velmi malé množství. Pak je ale asi jednodušší to vzít do chemické laboratoře nad kahan.

Co se týče ředění vodou, tak si myslím, že je to nevhodná operace. Naředěním se zvýší bod varu směsi a tím se do destilátu dostane více příměsí dokapu. A nebo je nutné opět velmi jemně řídit teplotu. V každém případě je to energeticky náročnější a do palírny s tím asi nikoho nevezmou..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 174.86 (?), 23.3.2010 16:55, zobrazeno: 19617x

Dobrý den.Chci se zeptat, zda míchate vodu s pálenkou pro druhou destilaci nebo pálite jen pálenku samotnou?Pokud pálite s vodou, tak v jakém poměru?Děkuji.

   
host - 63.197 (?), 16.4.2010 12:11

kde jste proboha vyčetl, že se do lutru přidává voda??? podle mně pokud to někdo dělá prodlužuje si tak dobu pálení na čisto a navíc zbytečně utrácí za energii potřebnou k uvedení obsahu na teplotu odpařování lihu

      
host - 151.38 (?), 16.4.2010 12:15

jaké proboha!!! I já to dělám.RF

         
host - 129.96 (?), 16.4.2010 12:43

A to už na čo?

            
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.44 (?), 16.4.2010 18:10

Třeba aby se nepropálil kotel, když lutru je málo.

               
host - 179.11 (?), 4.11.2010 6:04

Opravdu by mě zajímalo, kolik by mohlo být minimum lajtru v kotli. Pokud by to bylo pod minimem tak by se to snad muselo doředit vodou ne?

                  
host - 129.96 (?), 4.11.2010 8:43

To je problém spíš regulace přívodu tepla. Pochopitelně, že každý kotel je počítaný na nějaké optimální množství. Ale pokud je možné jemně regulovat teplotu, umím si představit, že by se předestilovalo i velmi malé množství. Pak je ale asi jednodušší to vzít do chemické laboratoře nad kahan.

Co se týče ředění vodou, tak si myslím, že je to nevhodná operace. Naředěním se zvýší bod varu směsi a tím se do destilátu dostane více příměsí dokapu. A nebo je nutné opět velmi jemně řídit teplotu. V každém případě je to energeticky náročnější a do palírny s tím asi nikoho nevezmou..

         
host - 171.162 (?), 30.1.2012 20:34

Jaké proboha? Taky se divím, já dělám to samé, pokud mám málo lutru.Měl jsem ho málo z meruněk, doředil jsem do 30% a parádně mi vyšel kotel a také pálení nemělo chybu. Nevím čemu zkušený palič diví... Pálit třetinu kotle? B-((

   
host - 90.128 (?), 24.4.2010 11:05

Dobrej, mělo by se to naředit na 30%,na dbrou pálenku emergií nešetřím, Ho.

      
host - 220.205 (?), 28.4.2010 23:38

Nesmyslné téma, ctím koncentraci lutru. P.Š.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika