JAk jsem psal v sousedním vláknu.
Neznám ani po delší době skladování křísy, plísně. Konzervuji po hlavním kvašení běžně prostor nad kvasem novým CO2 z bomby (osobně pro CO2 MIG/MAG) a no problem. Můžu kontrolovat sudy, doplním CO2 - i kdybych měl nechat proudit plyn nad kvas třeba 5 minut, při ceně za 6 kg náplň kolem 500,- (Chobola) neřeším 20 kč. Důležité jsou kvalitní bečky, ty které nejdou vzduchotěsně uzavřít aby dokázaly udržet tlak jsou naprd. S kolísající teplotou dochází k nasávání malého množství do bečky. Jsou to detaily, ale potom se tady řeší samé zhnilé kvasy atd. Kde není vzduch, nemůže být ani plesnivý koláč... kolega z SK má taky dobrý poznatek, poprášit v kombinaci s CO2 povrch kvasu cukrem před uzavřením víka a máte totální jistotu.
Když může někdo použít síru, tak se nebojte tam fouknout CO2, i ze starého hasičáku, jen je nutné k vůli stoupací trubce otočit nádobu dnem vzhůru, jinak místo plynu budou padat kostky ledu.
Floki