Pěkný čtvrteční den,
Děkuji Vám za Vaše reakce. Dnes změřim cukr. Pokud čichnu do sudu, ještě mě to "praští" přes nos, tedy kvašení by dle mého mělo probíhat. Divná je ta propadající se deka, nikdy se mi to takhle brzo nestalo. Kvas je chuťově nakyslí, sladký už není.
Deka se zdá být v pořádku, tedy bez plísní. Co se stane, pokud deku odstraním (seškrábnu vrchní část) a nechám ještě kvasit? Samozřejmě, pokud naměřím více jak 5% cukru. Zkusím taky trik se svíčkou/sirkou/zapalovačem. Pokud bude mít cukr pod 5% a druhý den na stejné hodnotě, asi nechám ihned vypálit.
Mám takto ještě naloženo 6 sudů hrušek, každý po cca týdením odstupu, ta rychlost hrušek je neskutečná. Mám i jablka a u nich se po 14 dnech deka ještě neudělala, ale to bude obsahem cukru, asi přidám.
Budu rád za postřehy a odpovědi k mím dotazům.
Pěkný den