Domácí pivo



host - 39.70 (?)
25.3.2010 21:40

Zkoukni : hobby.framax.cz, či svetpiva.cz/homebrewing, či jiné. Určitě se dozvíš více zajímavého a potřebného.

Zdravím všechny pivníky. Tonda.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

            
host - 200.137 (?), 19.2.2010 22:51

Opravdu je to ze základních surovin lepší.

Vím že řada lidí ředí koncentráty a vykládá o tom jak "vaří" pivo, ale tu nádheru když při míchání sleduješ jak se šrot rozmíchaný ve vodě rozpouští a jak dílo tmavne a sládne, to se musí zažít.

Pokud máš opravdu vážný zájem a máš v dosahu střední Moravu, ozvi se na merka.petr(zav)email.cz, cokoli vysvětlím, ukážu, naučím, případně dodám suroviny.

Vařím pivo sice teprve cca 3 roky, ale podle manželky a dalších mnoha ochutnavačů se mi vcelku daří.

V případě že rád chodíš posedět do hospůdky, ale na domácí vaření piva rychle zapomeň, jak jednou zkusíš dobře uvařený domácí, tak ti v hospodě přestane chutnat

               
host - 0.146 (?), 21.2.2010 17:51

Za války když babička vařila černé pivo davala tam cukrovku řepu

               
host - 39.70 (?), 25.3.2010 21:40

Zkoukni : hobby.framax.cz, či svetpiva.cz/homebrewing, či jiné. Určitě se dozvíš více zajímavého a potřebného.

Zdravím všechny pivníky. Tonda.

      
host - 216.116 (?), 8.6.2010 22:37

Dobrý den

přečetl jsem si Váš příspěvek k vaření domácího piva napsal jste, že Váš syn vaří pivo na koleji že. Prosím můžete se ho zeptat jestli má na svoje pivo také nějaké etikety díky moc. Já totiž sbírám také pivní etikety a zajímám se o pivo jako celek víte. Předem Vám moc děkuju za odpověď.

         
host - 152.171 (?), 12.3.2011 14:48

No, také bych chtěla začít doma vařit... už jsem koukala tak různě po fórech, ingredience nejsou problém, spíš vybavení, něco by se dalo koupit, něco se dá udělat i doma (nejsem ale kutil, tak se toho trochu bojím). Jestli to vyjde, dám vědet

   
pbroza - (1) - 16.71 (?), 14.10.2012 8:25

Vaření piva není až taková alchymie jak se zdá. K vaří potřebujete pouze slad, chmel a pivovarské kvasnice (seženete buď ve specializovaných prodejnách či eshopech, nebo v ochotném minipivovaru). Postupovat můžeme např podle tohoto návodu. V podstatě se jedná o to, slad namlít, rozmíchat ve vodě, zahřívat na určité teploty, na těchto teplotách nechat kolem 20min, oddělit slad od tekutiny (např přes jemnou záclonu) a pak už jen přidat chmel a povařit. Takto hotovou mladinu stačí zakvasit pivovarskými kvasnicemi a počkat než nám cukry skvasí v ethanol. Pak už jen nafutrujeme do lahví a necháme měsíc uležet.

Na vaření piva opravdu nepotřebujete rozsáhlé inestice, kdo má doma sporák a dva velké hrnce tak je zavodou. Já například vařím v pařáku na brambory a pivečko je jedna báseň.

      
host - 84.130 (?), 15.10.2012 8:56

K tomu pařáku, ten lze použíz i na "takové to domácí pálení", jen je potřeba jej trochu dodělat!!

Ale to většinou není moc velký problém.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika