Dlouhodobé skladování slivovice



host - 119.253 (?)
13.2.2022 10:37

Vážený, třikrát přepálit alkohol, můžete 'na černo' jen doma. Oficielní pálenice jsou blombované a vše jde přes měřidlo!! To myslíte, že budou ze stejného alkoholu, platit trojnásobnou daň?! Jsou to jen reklamní triky!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

            
host - 81.144 (?), 29.1.2022 19:04
To jí snad necháte na svatbu ne? ;-) V každém případě při skladování ve skle s korkovým uzávěrem nebude andělská daň zase tak vysoká za dvacet a ani třicet let. Já po předlonské sklizni uvažuju o zakoupení jasanového sudu bez vypálení, ale našel jsem takový největší pouze o objemu 50 litrů a čím je objem sudu menší, tím se vlastnosti dřeva v pálence více projevují... A to já zase osobně moc nechci. Já archivuju protože je to můj koníček. Mějte se fajn.
               
host - 81.144 (?), 29.1.2022 19:17

Ještě dodatek. Jinak mám i meruňkovici a ta se moc nezdařila hned ze začátku. Zase úplný propadák to není, ale nepočítám s tím, že by archivace její vlastnosti vylepšila. Jak jsem se dočetl tak třeba pan Žufánek výrobce lihovin merunkovici přepaluje třikrát. O tom si my všichni odkázaní pouze na pěstitelské pálenice můžeme nechat jen zdát. A také nemám merunky z Madarska tak jako on... Přeju hezký večer.

                  
host - 80.103 (?), 30.1.2022 8:55

Reaguji na pana 81.144 - že Žufánek přepaluje meruňku třikrát. Já to vidím jako nějaký reklamní slogan, protože když se podíváte na webové stránky lihovaru, tak v sekci Destilační kolony jsou fotky kolon Destila a Arnold Holstein. Viděl jsem to i na stránkách nějaké pěstitelské pálenice která hlásala, že kořalka od nich je  "třikrát přepalovaná" ale je to protože mají destilační kolonu...

                     
host - 81.144 (?), 30.1.2022 9:25
Nemám důvod tomu nevěřit, stejně tak nemám důvod nevěřit jeho tvrzení, že destilaci ukončuje při 50% alkoholu, aby se mu tam nedostala přiboudlina a lidi z toho pak nebolela hlava...
                     
host - 236.29 (?), 9.3.2022 15:36

Žufánek je len marketing a to je všetko. Pokiaľ končia rpri 50 destiláciu, s tým by som sa radšej ani nechválil, pretože to značí že niekto s kvasom niečo pekne poj.... Ale nečudujem sa. Ešte nedávno mali na youtube alebo facebooku už presne neviem promo video ako do kvasu melú slivky so stopkami lístim a pod. Ich slivovica sa ani nepribližuje napr. tej z Kuželova, a už vôbec nie špičkovým naozaj domácim destilátom. 

   
host - 107.79 (?), 29.1.2022 22:05
Mám cca osmiletou slivovici a medovinu. Oboje klasický skleněny demižon, korek, tmavý sklep. Pil jsem slivovice 10+ let skladovane tímto způsobem a chuťově ok. Být teda žádná sláva se nekonala. Spis je to pocitově významné pro vlastníka palenky, z nostalgie. Pokud nedale pálenku do dřeva, nebo nepřidáte štěpky, či kousek sušené trnky třeba dovnitř láhve, nebude v chuti nijak zásadní změna.
      
host - 162.13 (?), 30.1.2022 14:52

Jak píše host - 80.103 (?), vloženo 30.1.2022 8:55

Je to taková hra se slovíčky. Samozřejmě, že nikdo nepřepaluje 3x. I když to mnozí tvrdí. Destilují jen jeden krát, ale s třípatrovou kolonou.
*
Jinak zdravím z konkurenčního fora.

Rafael.

         
host - 81.144 (?), 30.1.2022 16:46
Když myslíte že to nikdo nedělá, tak vám to vymlouvat nebudu...
         
host - 81.144 (?), 11.2.2022 7:32
Tak jsem si po letech opět zajistil košt třikrát přepalované slivovice. Jde o to ochutnat slivovici ze stejného kvasu dvakrát a třikrát přepalovanou a porovnat. Ten rozdíl dokážu poznat i já. Nebudu to zde rozebírat protože každému chtuná něco jiného. Ale opravdu se nedivím, že ti výrobci, kteří si s destiláty opravdu vyhrají si pak za 0,5 l účtují 600 Kč.
            
host - 119.253 (?), 13.2.2022 10:37

Vážený, třikrát přepálit alkohol, můžete 'na černo' jen doma. Oficielní pálenice jsou blombované a vše jde přes měřidlo!! To myslíte, že budou ze stejného alkoholu, platit trojnásobnou daň?! Jsou to jen reklamní triky!!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika