Destilát z kukuřice



host - 31.196 (?) 
13.4.2010 18:43, zobrazeno: 112069x

Poradí mě někdo jak se vyrábí destilát z kukuřice.Dík.Dáša.

  
   
host - 234.10 (?), 13.4.2010 19:05
Bez enzimů nebo sladu to asi nepůjde... Podobně jako u brambor je třeba rozštěpit škrob na cukry.
      
host - 31.196 (?), 13.4.2010 19:18

Prosím, má-li někdo přesný návod, ještě jsem s tímto nepracovala.

         
host - 39.70 (?), 18.4.2010 20:40

Stačí si najít návod na výrobu Burbonu. Přeji hezké pořízení.

            
host - 220.205 (?), 19.4.2010 17:48

Podrobný návod najdete v publikaci B.Malleova, H.Schmicklova: Domácí výroba lihovin, nakladatelství BETA 2004, str 48. Ovšem bez pivovarských kvasnic to nepůjde. slosar-petr@seznam.cz

               
host - 200.137 (?), 30.7.2010 18:59

Nejlepší bude použít stejný postup jako při infuzním vaření piva, návod je na každých stránkách věnovaných  "garážovému" pivovarnictví. Je to poměrně jednoduché, pivovarské kvasnice není problém sehnat buď v některém minipivovaru, nebo v nejhorším v sušené formě na e-shopech nabízejících suroviny a potřeby pro homebrewing

                  
host - 9.2 (?), 31.7.2010 22:56

Návod na kvas z kukuřice- byla dobrá. Na 10 kg kukuřice/10 kg cukru + droždi za 3,-Kč do 100-120 l bečky. Kukuřice se nechá namočena asi dva dny a pak se rozloží na plachtu nebo do velkých lodní a občas za den se promíchá a navlhčí, aby dobře vyklíčila do klíčků asi 1,5 - 2 cm. Po vyklíčení se zaleje cukrem a drožděmi, můžeme přidat i citrón. V teplé místnosti vykvasí asi za 2-3 týdny. Cukrnatost kvasu 0 a pálime. Toto můžeme opakovat 2-3x. Nedoporučuji do kotle nalét kal, který je pod úrovni vykvašené kukuřice. Do kotle lejeme pouze čistý kvas (přes cedník) bez kukuřice a klíčků, před vlitím do kotle nemíchat. Kotel plnit pouze pod 3/4, lépe méně neboť kvas v kotli hodně pění a může se dostat do chladiče. Je dobré do kotle vlít trochu oleje, ať tak nepění.Po vypálení vlít do dubového soudku nebo přelít dubové hobliny a nechat uležet. Tímto způsobem se taktéž dělá režná, která není oproti kupné, tak parfémovana a jej jí možno smíchat po vypálení s kukuřici a pak vzhůru do bezvědomí.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 1.8.2010 11:58

Tímto postupem získáte destilát - převážně však z přidaného cukru. Kukuřice dodá jen příchuť, množství cukru v nasládlých klíčcích je zanedbatelné. Lepší kvalitu má pálenka z enzymaticky rozloženého kukuřičného škrobu. To ale není v domácích podmínkách tak jednoduché.

                     
host - 220.205 (?), 1.8.2010 15:57

Naprosto s Vámi souhlasím, výše popsaný způsob není pro přípravu kukuřičné pálenky příliš vhodný především proto, že se kvasného procesu nezúčastní amyláza, což je enzym, který štěpí polysacharid škrob na sacharozu, která se v kyselém prostředí štěpí na monosacharidy. Vhodný postup najede v mém příspěvka na tomto portálu ze dne 19.4., ale jak už jsem tenkrát psal, bez pivovarských kvasnic to nepůjde. slosar-petr@seznam.cz

                     
host - 193.28 (?), 30.4.2014 21:54

bože ved enzými stoja pár korun, tak o čom to tu vyprávate, že to tak lahko nepôjde.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika