Návod na kvas z kukuřice- byla dobrá. Na 10 kg kukuřice/10 kg cukru + droždi za 3,-Kč do 100-120 l bečky. Kukuřice se nechá namočena asi dva dny a pak se rozloží na plachtu nebo do velkých lodní a občas za den se promíchá a navlhčí, aby dobře vyklíčila do klíčků asi 1,5 - 2 cm. Po vyklíčení se zaleje cukrem a drožděmi, můžeme přidat i citrón. V teplé místnosti vykvasí asi za 2-3 týdny. Cukrnatost kvasu 0 a pálime. Toto můžeme opakovat 2-3x. Nedoporučuji do kotle nalét kal, který je pod úrovni vykvašené kukuřice. Do kotle lejeme pouze čistý kvas (přes cedník) bez kukuřice a klíčků, před vlitím do kotle nemíchat. Kotel plnit pouze pod 3/4, lépe méně neboť kvas v kotli hodně pění a může se dostat do chladiče. Je dobré do kotle vlít trochu oleje, ať tak nepění.Po vypálení vlít do dubového soudku nebo přelít dubové hobliny a nechat uležet. Tímto způsobem se taktéž dělá režná, která není oproti kupné, tak parfémovana a jej jí možno smíchat po vypálení s kukuřici a pak vzhůru do bezvědomí.