Destilát z kukuřice
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.175 (?), 7.2.2015 21:47
Pane Šlosar, nechápu proč by nešlo kvasit obilné kvasy bez pivovarských kvasnic, jak tady neustále píšete. Již jsem napálil spoustu whisky ze sladu i bourbon z kukuřice a asi 20% sladu (český plzenský), přídavek žita dodá kořeněnou příchuť. Použil jsem pivovarské kvasnice spodní, svrchní,studenomilné, i předražené "whisky"... Bezproblémově se mi osvědčili studenomilné (možná jenom opravdu velice lehká ovocná vůně). A výsledek byl vždy dobrý, mnohem větší vliv na chut a jakkost pálenky je poměr obilnin, stupeň pražení a množstvý dubového dřeva, doba louhování... Opravdu nevím co pořád s těmi pivovarskými kvasnicemi máte.
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.175 (?), 7.2.2015 22:17
Ještě abych napsal něco k tématu. Velice dobrý výsledek jsem měl za použití kompletních enzymů. 25kg kukuřičného šrotu (prodejna krmiv 220kč) rozmýchat ve vodě na celkový objem asi 80l přidat Termamyl zahřát na 80-85C, výdrž tak dvě hodiny. Doplnit studenou vodou na 100l aby teplota byla 60-63C přidat Saczyme, výdrž 2hodiny.Po této době jodová zkouška stále ukazovala přítomnost škrobu, ale trpělivost došla tak jsem to nalil do sudu a nechal přes noc vychladnout. Ráno škrob žádný, teplota 25C, hustota 1066, sud jsem obalil spacákem a gumicukem, pri teplotě na půdě 14C za 7dní dokvašeno, hustota 994 -to znamená 9,6% lihu! Tento zpusob přípravy kvasu se doporučuje jenom u kukuřice, protože jiné obilí bez sladu chutná podivně a nezvykle (četl jsem o zajímavých výsledcích u rýže a prosa).V.
|
|
|
|
|
|
|
rewer - (3) - 208.189 (?), 11.2.2015 22:23
Tady je dobrý návod a amylazu pro štěpení škrobu lze běžne koupit na ebay,
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.79 (?), 14.2.2015 9:36
Prosím o radu. Když použiju slad, na jak dlouho a jakou teplotu se to musí zahřát? Kolik žita? Dubové dřevo jsou kupné čipsy nebo se dají nahradit? Bude chuťový rozdíl při použití enzymů viz. níže a sladu? Případně bych rád poprosil o nějaký Vámi osvědčený recept. Jsem začatečník a nechci objevovat objevené. Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.73 (?), 23.9.2015 17:33
dobry den libi se mi vas prispevek ale potreboval bych strucnejsi popis nalozeni kukuricneho kvasu delam to poprve a skoro nic otom nevim dekuji
|
|
|
|
|
|
|
host - 237.7 (?), 21.4.2015 16:39
Dobrý den, chci se zeptat kolik vyteče na poprvé litrů? Chtěl bych tento způsob vyzkoušet. děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
host - 15.215 (?), 11.6.2015 7:01
Zdravím.
Máte někdo zkušenosti s dobou kvašení kukuřice?
Kvasím povařený šrot podle návodu na enzymech.Dám turbokvasnice, většinou jen polovinu, zjistil jsem, že to stačí(120 minut předem provzdušňuji kvůli zmnožení).3dny je bouřlivé kvašení, pak to ustává.po 5ti dnech dám do sklepa 12 stupňů teploty, aby se zčiřilo.Ale pak to dál bublá, třeba 1 bublina za 45 vteřin klidněi po 14dnech.Přitom na kvasnicích píšou dokvašení po 5ti až 10ti dnech.Mám tedy pořád čekat, i když jde 1 bublina za 1 minutu?
A h o j Raduza
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.11 (?), 12.6.2015 7:32
Dle informací z US webů, tam kukuřici destilují již po 7 - 8 dnech kvašení. Na nějaké "dokvášení" při nižší teplotě si tam nehrají.
|
|
|
|
|
|
|
host - 15.215 (?), 12.6.2015 14:10
No jo.taky jsem to tak u první várky udělal a vše bylo ok.Jen jsem to chtěl potvrdit.Diky.
Raduza
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|