Destilační přístroj - sestrojení

bojose - (1) - 59.152 (?) 
29.10.2009 11:59, zobrazeno: 158311x

Dobrý den chtěl bych poradit. Jaký má být sklon spojovacího potrubí z kotle do chladiče.Je to nějak určené. Děkuji za radu

host - 200.63 (?), 4.11.2009 0:09

Jak jsem zjistil, sklon spojovacího potrubí je nutno dobře odzkoušet. Jednak je veden od kotle vzhůru ke chladiči ale to je věc známá a běžná. Mohu Vám doporučit, abyste sklon potrubí vyzkoušel na chuti po rektifikaci lutru. Jakmile se zachovají chuťe a vůně v nejlepší kvalitě, je to správný sklon. Nejlepší kvalita znamená, že Vám chutná a voní více jak u předešlého pokusu. Mělo by se to podařit tak na dvakrát až třikrát. Pozor, roli hraje i délka potrubí, měla by se zkoušet současně se sklonem.

host - 4.122 (?), 15.11.2009 13:00

tak toto jsem vůbec netušil že na chuť sliovice má vliv sklon a délka potrubí mezi chladičem a kotlem.Možete mě to nejak vysvětlit?Já si teda myslím že s tu trubku nemožete pořád ohýbat a rovnat jak se to hodí, protože by se ukroutila.Děkuji

host - 178.203 (?), 1.12.2009 18:01

Pripájam svoj postreh.Nad kotlom sa nachádza t.z.v.dóm, v ktorom sa tvoria výpary..Nad dómom môže isť trubka ešte hore výšku ktorej si určíte podľa možností v akých bude pristroj pracovať. /Podľa výšky stropu/ Ale nepísaným pravidlom je že sa udava tak že sa vypočíta 1a pol násobku výšky nádrže v ktorom je kvas.V najvyžšom mieste je treba umiestniť teplomer.potom trubla lkesá pod uhlom 20-25 stupňov dole k chladiču.Táto dľžka by mala byť 3 násobok až4 násobok výšky, a musí mať väščí priemer ako trubka chladiča./hada/. Keď je had pol cólový tak trubka môže mať 1 cól. Had čim dlhší tým lepší. U 50 L kotla asi 8 metrov. Zožente si knihu Domácí výrova lihovin. Aurtor Bettina Malleova. Alebo www stranka schnapsbrennen.at a bude vám všetko jasné.

host - 145.170 (?), 16.12.2009 22:37

Dobrý den,

díky za dobré rady, ale s tou literaturou Domácí výroba lihovin je to problém scháním jí už půl roku ale bez úspěchu. Kdyby někdo měl typ kde ji objednat tak bych byl moc vděčný. Pavel

host - 222.45 (?), 21.9.2010 21:11

Knihkupectví dobrovský v praze na pankráci v obchodnim centru arkády a stojí 249,-korun a je fakt výborná

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?), 29.12.2009 22:33

tak by mě zajímalo, jestli nad kotlem má trubka stoupat nebo klesat, směrem k odkalovači a chladiči

host - 78.64 (?), 15.1.2010 9:17

Pán popisuje různé úhly klesání, mi se s kotle osvědčilo stoupání, úhel nevím ale propojovací trubka má 1metr a na tu délku se zvedá směrem ke chladiči asi o 3 cm.Výše jsem popisoval propojení potravinářskou hadici.

host - 78.64 (?), 15.1.2010 9:11

Ohýbat??? propojte si helmu kotle s lihovou trubkou průhlednou potravinářskou hadičkou stačí 5cm délky, trubky tam zasuňte tak ať jsou 1cm od sebe, vznikne vám tak průzor kde můžete vidět co se tam děje a zároveň se vám hadička teplem nebude prohýbat, Opticky pak poznáte jaký sklon je ideální a v případě že trubku napojíte stejně i do chladiče můžete ji jakkoliv vypodložit.před začátkem varu lihu se v průzoru u lihové trubky hromadí a probublává metanol a jiné hnusy, které vaří dřív než etanol a jsou jedovatý, většina odtéká pomocí sklonu spatky do kotle.po dosžení správné teploty kvasu, nebo lutru v hadičce zmizí ona vodnatá složka a pouze se na stěnách tetelí kapičky etanolu.tento návod neznamená, že by se neměl oddělovat úkap, naopak postupovat stejně jako u neprůhledných aparatur, kde nevidíte co se děje a jste odkázáni pouze na budík a senzorické oddělení ukapu od jadra.

host - 64.137 (?), 20.4.2012 13:08

Jakou spirálu použít do duplicitního kotle kdy medium bude olej? zajímá mne konkrétní výrobek myslím že spirály určené pro ohřev vody nejsou vhodné vzhledem k tomu že olej se bude hřát na vyšší telpoty než voda a myslím že spirály pro ohřev vody by odcházely. poradí někdo jaké spirály používá???Děkuji

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz