Koupě automatické pálenice



host - 95.72 (?)
29.10.2018 12:37

Mám ešte ďalších cca 80l hruškového kvasu - rovnaké stromy,  ale zberané neskôr teda s pálením počkám. Aj tento kvas mal ešte zbytkový cukor 7Bx.

Ako laik mám z toho pocit že oddeliť predok je relatívne jednoduché, fakt to čo som vyhodil smrdí ako lepidlo. Ale oddeliť ten koniec mne prišlo že to stále šlo dobré, proste neviem ako to má chutiť alebo voniať keď je to už zlé... Plus ma zmiatlo to že manuál hovoril nastavte teplotu 86C a samo to prestalo tiecť, ak by som teplotu nezvýšil už to len kapalo, až sa zastavilo...

teda tie ďalšie hrušky skúsim na 2 krát, len neviem či toho lutru nebude málo po tom 1D ak mám kotol čo má 100L.

S prehrievaním som problém nemal, mam tam 2 špirály každá má údajne 2+1,2kw. Ale keď som to meral tou meracou zásuvkou tak mi ukazoval odber cca 2,6kw spolu.

Mám celo dvojplášť a toho glykolu tam má isť 50l, dal som len 40 aj tak ten kvas nikdy nedávam doplna. Tá regulácia čo bola ktomu to celkom vedela udržať, resp skôr nedotopila, tj nastavené bolo 86C a dávala tak 84 až 86...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 219.46 (?), 28.10.2018 23:24
Jeste doplnim, pokud budete palit 1D + 2D tak ten lutr samozrejme nedavehte do kvasu, ale pridejte ho k lutru po 1D. Pokud mate v kolone nejakou napln, sklenene trubičky, dratenky, koralky, rashigovy krouzky atd., tak pri systemu 1D+2D vsechno ven, po nekolika destilacich to zezloutne, zasmradne a vysledek tim bude poznamenany. Jedine tam muzete nechad pri 2D měd, kterou řádne vycistete. Pak to bude dobry. 1D do 98st 2D pomaloucku do 93st pred chladicem a bude to urcite stokrat lepsi lepsi a jednodussi nezli 1D s refluxem. Honza
                     
host - 95.72 (?), 29.10.2018 12:37

Mám ešte ďalších cca 80l hruškového kvasu - rovnaké stromy,  ale zberané neskôr teda s pálením počkám. Aj tento kvas mal ešte zbytkový cukor 7Bx.

Ako laik mám z toho pocit že oddeliť predok je relatívne jednoduché, fakt to čo som vyhodil smrdí ako lepidlo. Ale oddeliť ten koniec mne prišlo že to stále šlo dobré, proste neviem ako to má chutiť alebo voniať keď je to už zlé... Plus ma zmiatlo to že manuál hovoril nastavte teplotu 86C a samo to prestalo tiecť, ak by som teplotu nezvýšil už to len kapalo, až sa zastavilo...

teda tie ďalšie hrušky skúsim na 2 krát, len neviem či toho lutru nebude málo po tom 1D ak mám kotol čo má 100L.

S prehrievaním som problém nemal, mam tam 2 špirály každá má údajne 2+1,2kw. Ale keď som to meral tou meracou zásuvkou tak mi ukazoval odber cca 2,6kw spolu.

Mám celo dvojplášť a toho glykolu tam má isť 50l, dal som len 40 aj tak ten kvas nikdy nedávam doplna. Tá regulácia čo bola ktomu to celkom vedela udržať, resp skôr nedotopila, tj nastavené bolo 86C a dávala tak 84 až 86...

                     
host - 6.91 (?), 29.10.2018 19:36
Toho se nebojte, kdyz mám něčeho méne, bežne palim treba jen 10 litru lutru. Jen musite opatrne s teplotou, rychle se to ohreje. Jestli si nejste jisty koncem a chuti, tak se řiďte teplotou na chladici, proste kolem 93stC tece jeste cca 50vol. A to uz byva hranice mezi jadrem a dokapem, takze zvolnit ohřev, čichat a ochutnavat. Podle mych zkusenosti a to nikomu nevnucuju, (cetl jsem tady i nazory ze švestky berou do 20vol), je max teplota 94st na chladici, pak uz to beru jenom na "dokapovku" U hrusek se vcasne zastaveni vyplati dvojnasob. Honza
                     
host - 143.117 (?), 30.10.2018 9:00

Dá se také vzorkovat do skleniček. Dělám to tak, že od cca 50vol (případně dříve) plním skleničky po 1 - 1,5dl. Na konci destilace mám řadu 10 - 15 skleniček, které druhý den očichám, ochutnám, zkontroluji na zákal a pak případně přiliji k jádru. Takle testuji taky předkap.

Kamil

                     
host - 171.250 (?), 30.10.2018 10:19
Take jsem resil ten samy problem. Ohrat jen pres dno plny kotel. Dam pulku pohoda. Plny (80%). To trva. A opravdu pojisny ventil ufoukne. Mam tam 1,5bar. jeste dost pomohl manometr a hlidat tlak. Az se to ustali na 0,6 tak prestat ufukovat. Ale michadlo uz je nainstalovane. Ted to jen odskoušet.

                     
host - 236.138 (?), 1.11.2018 19:47

Tahle diskuse? Neštěstí!! Koho by to napadlo míchat lutr s 1D? Všem na tomto vláknu doporučuji si napřed něco o výrobě ovocných destilátů přečíst a hlavně si do té doby nestěžovat! Žádná automatická palírne neexistuje to je jako perpetum mobile. Našinec se musí učit a to bolí!! slosar-petr@seznam.cz

                     
host - 22.190 (?), 2.11.2018 10:06
S pojistnym ventilem 3 bary byste uz problem mit neměl, jen se nesmi topit moc silně. Muzete dat nějake dalši fotky a info, jak jste vyrobil a instaloval michadlo, uchyceni, pohon, pripadne kdo Vam to vyrobil? děkuji Honza.
                     
host - 116.252 (?), 4.11.2018 20:26

S ventilem 3atm je to již OK. Bohužel se však neodstanu na víc jak 95°C před chladičem. 2kw topení to výš nedá, a když to zapnu naplno tak už uniká kolem těch 95°C pára z ventilu. Raději jsem to pak ztlumil, aby náhodou nebyly topné tělesa "na suchu". 

Spíš přemýšlím, zda nezapojit prsty zpět (bez odkalovačů) protože pálenka má na začátku 1D "pouze" cca 65%. Na druhou stranu má super aroma.

Petr

                     
host - 219.46 (?), 4.11.2018 22:19
Psal jsem to, pouze přes dno se těžko ohřeje plny vařak 50 litru, aniz by se nepretlakovalo dno, plňte jen 30 litru a pujde to. Taky mi nic jineho nezbylo. A 65% je pri 1D naprosto v pořádku vic ani tect nemuže kdyz je v kvasu nějakych 8 - 10 proc alkoholu. 1D slouzi pouze k oddeleni alkoholu z kvasu, neni to pitelny. Az pri spravne 2D uděláte pitelny destilat. Jak píše p.Šlosar opravdu je potřeba něco nastudovat. Na prsty se vykašlete jestli neohřejete pořadně kvas, tak vam stejně zustane dost alkoholu ve varaku a budete se peklovat s refluxem, to bez zkušeností, ktere nemate bude ješte horši a vysledek nebude stat za nic. Tyhle polske kolony jen na 1D proste na ovocne kvasy nefungují, jak jsem psal hned zpočatku, věřte!!! Honza
                     
host - 220.162 (?), 5.11.2018 10:05

Zdravím Honzo, to já vám věřím, a díky za rady co jste již tady napsal. O 1D již ani neuvažuji. Co se týče 2D, na kolika °C začínáte? Podle toho co píšete, končíte 2D na 93°C. Pak už to počítám není moc pitelný...

Petr

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací18:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika