Oceňuji, že při zjevných chemických neznalostech umíte otevřít Google a nasledně ve Wikipedii vyhledat potřebné historické znalosti. Stále trváte na té blbosti, že zažloutnotí 70 - 80 let staré slivovice je způsobeno nitroglycerinem
To jste měl udělat Vy, před napsáním svého příspěvku...
Já si zas myslím, že většina, možná i všichni, čtenáři brali to mé psaní o nitroglycerinu jen jako ftípek.
Nebo jen jako takovou asociací, že pokud nějaká neznámá zakopaná tekutina v demižonu jim nevoní a nechová se jako původně deklarovaná slivovice nedivím se tomu, že měl, má, strach ji ochutnat.
Tak jsem si s tím nitroglycerinem jen udělal takovou srandičku.
Ale o to nejde, spíš by mě zajímalo:
Vy si fact myslíte, že existuje někdo kdo by si myslel, že dlouhodobým uskladněním alkoholických nápojů může vzniknout nějaká třaskavina? Nebo aspoň výbušnina?
Rafael.