Archivace slivovice
|
|
|
|
host - 182.227 (?) 8.2.2016 15:47
Ještě snad, slivovoce má svou chuť. Jedna je drsnější, druhá voňavější, další s divnou pachutí, ta další výborná atd. Jednoduše je to vždy horší, nebo lepší slivovice. Ale ta 35 letá ta se nedala porovnat s ničím. Byla úplně jiná. A po tomto si vždy už říkám, měli byste zkusit tuhle. Slivovice byla z Vysočiny, takže předpokládám, že odtamtud byly i švestky. Někdy musím zjistit, jak ji skladovali, zda po flaškách, nebo ve větším demižonku atd. P
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.117 (?), 27.1.2013 19:51
Za deset let se z litrové láhve uzavřené korkovým špuntem odpaří 0,00nic. Zrání slivovice po přelití do skleněné láhve a zašpuntování neprobíhá. Pokud chcece aby Vám alkohol zrál je třeba jej uskladnit v dřevěných sudech (dub, jasan).
|
|
|
|
|
|
|
host - 145.33 (?), 12.12.2015 19:17
Zdravím vás všechny, chci zde zmínit dnešní zkušenost. Korkové zátky na demijonech překryté alobalem zůstaly nedotčené plísní narozdíl od ostatních. Hovořím o uložení ve vlhkém sklepě po dobu 2-8 let. Alobal byl pouze ručně namačkkán na korek a hrdlo. Nyní už se některý téměř rozpadal. Pepa
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.60 (?), 8.2.2012 12:51
Zdravím pánové,
četl jsem si vaše příspěvky a fakt teď zase nevím..zda tedy korkovat a zalít voskem nebo raději ne.Mohu se optat..nevíte někdo zda má být štunt lehce potopený ve slivovici?Chci zakopat na zahradě čerstě narozenému synovi demižon a nerad bych, abych za pár let zjisit, že jsem to udělal špatně.
Věřím že mi poradíte jak to nejlépe udělat :)
Díky Martin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 8.2.2016 14:50
Mám stejné zkušenosti. Archivoval jsem slivovici 17 let jen proto, abych zjistil, že ta předloňská je prostě lepší! Archivované destiláty dramaticky ztrácejí ve vůni, nikolv však v chuti. Ale bohužel přecházejí do atypických destilátů, ztrácejí markanty (typičnost), prostě jsou jak vše žive, podléhají funkci času a co si budeme povídat, není to ku prospěchu věci. Takže archivovat ano, ale ne déle nežli 3 roky. slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 8.2.2016 15:07
Slivovice je u nás docela v oblibě, takže vím, co píšu. Říká se to, že skladováním se ztrácí chuť a vůně. Měl jsem čest pít na svatbě slivovici 35 let starou. A byla výhoda, že jí bylo dost, ne jen nějaká jedna flaška. Ta chuť, to se musí pít, popsat se to nedá. Nedá se to srovnávat ani s rok, nebo jen několik let starou. Pochybuju, že se mi ještě poštěstí někdy pít něco podobného. Jednoduše úplně jiná, vynikající. P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 8.2.2016 15:47
Ještě snad, slivovoce má svou chuť. Jedna je drsnější, druhá voňavější, další s divnou pachutí, ta další výborná atd. Jednoduše je to vždy horší, nebo lepší slivovice. Ale ta 35 letá ta se nedala porovnat s ničím. Byla úplně jiná. A po tomto si vždy už říkám, měli byste zkusit tuhle. Slivovice byla z Vysočiny, takže předpokládám, že odtamtud byly i švestky. Někdy musím zjistit, jak ji skladovali, zda po flaškách, nebo ve větším demižonku atd. P
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 8.2.2016 17:48
Ale jeden problém ten výtečný destilát měl a to jste zapomněl zmínit. Totiž ten, že byste nepoznal, že se jedná o slivovici. Tuto informaci jste se dozvěděl od kolemjdoucích a hádejte, jak to mohu vědět. slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 8.2.2016 18:16
Cože je to za slivovicI jsem věděl ještě před ochutnáním a slivovice v tom byla samozřejmě poznat. Ale je fakt, že kdybych tuto informaci neměl, určitě bych se podivoval cože to vůbec je. Protože to bylo pro mě něco nového, neznámého. Jinak svět je malý. Ale víc nevím. P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|