jak odlákat zmije od obydlí
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.68 (?), 10.7.2006 17:47, zobrazeno: 64535x
Prosím, poraďte mi jak se zbavit nebo odlákat zmije od obydlí. Mám malé děti a žijeme v neustálé obavě. Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
host - 15.88 (?), 8.8.2006 14:37
Taky se čerstvě do naší těsné blízkosti nastěhovaly zmije. Pokud byste někdo věděl, jak je dostat na jiné místo, budu ráda.
|
|
|
|
|
|
|
host - 233.55 (?), 8.8.2006 15:19
Většinou postačí přítomnost psa na pozemku, který zmije pobíháním ruší a ty se pak stěhují do míst, kde mají větší klid.
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.155 (?), 14.8.2006 15:10
Bojím! Co když uštkne pejska? To by asi musela být doga, ne?
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.35 (?), 15.8.2006 20:56
My jsme měli slepice a fakt to pomohlo.
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.35 (?), 20.8.2006 0:43
Ale pozor, několikrát jsme našli zmiji ráno na cestičce ztuhlou, akorát se postavila na obranu, šlápnout na ni, tak je zle. Asi tam přilezla ráno, ještě za chladu a měla pud sebezáchovy ještě zchadlý. Dokud se neohřeje, tak reaguje zpomaleně a nevyzpytytelně. Pozor. Zmije nemá Vás v úmyslu kousnout na počkání. Její jed zase není tak silný, aby usmrtil zdravého člověka. Způsobí bolest, otok , atd. smrt výjimečně či spíš nikdy, pokud se nejedná o alergika, nebo srdcaře, či člověka mimořádně nervově labilního. Ránu nechat krvácet, vymyčat, polít desinfekcí /Ajatin , Septone, Jodisol, aspoň mýdlo, nejlépe roztok hypermanganu, ten reaguje s jedem. Postiženému dát JEN JEDNO štamprdle lihoviny nebo silnou kávu na podporu srdce. Ránu zaškrtit směrem k tělu a uhánět k lékaři. Neškrtit moc, po 15 , min. trochu povolit, nechat prokrvit a znovu lehce stáhnou. K lékaři pro sérum i s pacientem. Opravdu to není tak hrozné, jak se traduje!!!!!. Samozřejmě opatrnosti není nikdy dost.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.183 (?), 15.9.2006 17:28
Měl jsem to štěstí, že jsem se před lety se zmijí setkal osobně a tu smůlu, že ona byla rychlejší :) Nicméně neútočila zmije, ale já a to tím, že jsem na ni šlápl. Navíc to bylo v Tatrách, takže asi ani nerozumněla česky a proto mě kousla. Ale k věci...kousnutí je v první chvíli téměř bezbolestné, potom místo začne pálit, což po pár minutách ustoupí. Dostal jsem dva panáky rumu a místní chatař mě průběžně kontroloval, jak mi je. Cca po 1-2 hodinách se vše vrátí do normálu (měl jsem jen asi zvýšenou teplotu a tep) a sérum vůbec není potřeba. Není třeba se zmijí bát (zmijí hadů, ne tchýní) a určitě se přimluvím za trochu ohleduplnosti k nim, nešlapte na ně a samy utečou...
|
|
|
|
|
|
|
host - 244.114 (?), 15.9.2006 20:21
Jen tak pro zajímavost - víte,co dělají lékaři se zmijím uštknutím? Nic. Pacienta hospitalizují, aby měli oni i on klid od příbuzných a uštknutí pozorují. Je to totiž opravdu tak,že zdravého člověka zmije nezabije...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|