preštepenie starej liesky

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 85.27 (?)
13.10.2008 21:35

Zkušenosti mám, vesměs neúspěšné. Pár roubů se mi ujalo, slavné to ale není. Přeroubovat lísku můžete zkusit, ale moc bych si od toho nesliboval. Spíš bych ji uřezal u země a pokusil se naroubovat jednoletý výhon. I tak budete mít práci s opakovaným odstraňováním výmladků.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 50.88 (?), 13.10.2008 21:21, zobrazeno: 4357x

Zaujimalo by ma či je možne preštepit staršiu liesku s konármi hrubými 4-6 cm v priemere sposobom za koru podobne ako u jabloní, hrušiek... Lieska plodí pomerne malé oriešky s malými jadrami, zrejme sa jedná o semenáč, vykopávat ju by dalo vela námahy a tak ma napadlo či by to nešlo nejakým iným sposobom. Ak ma niekto skusenosti, prípadne nejaké iné vhodné riešenie, prosím poradte. Vopr

ed dakujem za všetky reakcie.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 85.27 (?), 13.10.2008 21:35

Zkušenosti mám, vesměs neúspěšné. Pár roubů se mi ujalo, slavné to ale není. Přeroubovat lísku můžete zkusit, ale moc bych si od toho nesliboval. Spíš bych ji uřezal u země a pokusil se naroubovat jednoletý výhon. I tak budete mít práci s opakovaným odstraňováním výmladků.

host - 5.100 (?), 24.3.2009 2:09

To je šílený nápad... Starou lísku je potřeba uřezat u země a pomocí nátěru aď již chemického, nebo biologického(houba) ji zlikvidovat.. Novou lísku bych určitě zasadil alespoň kousek jinde. jinak mám taky na různých místech vytipované lísky s ohromnými a především chutnými a aromatickými! jádry..Ale nevím proč odkopek nikde žádný.Roubování je vzhledem k tomu jakým způsobem se líska rozrůstá nesmysl, jedině tedy na lísku tureckou jako stromek...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz