Inak, mne sa podarilo stromček skoro zničiť aj obyčajnou strunovou sekačkou s platovým lankom (nepoužívam okrúhle, ale to také hranaté)...z 3/4 som dokola zničil kôru na Tipale, ale zamazal som to balzamom a obalil igelitom (kde by som asi tak zohnal kravinec, však?)...prežila... ale akosi... má 5 rokov, nasadí na kvet... a má tak 7-8 plodov, nablízku Stanley, Amerska, čačanska lepotica, Althanka... ma to hnevá, lebo belice samozrejme u nás šárka zlikvidovala a aj ked viem, že Tipala nie jeúplne 100% náhrada... bol som zvedavý... inak, ked som ešte nevedel vrúbľovať... vedel som o žltej slivkovine... plody tvaru slivky, veľkosti ringloty, dobre išla od kôstk, sladká ako med... žiaľ, už nie je... takisto na háji, kde sme sa ako deti hrávali... čerešne v zrelosti čierne, síce kvapku dosť aj živočíšna bielkovina tam bola už... ale sladkéééééééé... a už nie sú... 3 stromy to boli... a majiteľ ich nemilosrdne zrezal... ja som teraz naštepil na Althanku vrúbeľ ringloty čo si pamätám z detstva, na materskom strome už asi 5 rokov plod nebol... hľadal som na nete... možno Konigin Victoria... možno niečo iné... vrúbiky sa ujali... uvidíme...