Příspěvky uživatele - 179.28

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kadeřavost - postřik dnes?, 13.3.2012
Nie som zastáncom nadmerného používania syntetických fungicídov. Pri broskyniach sa mi dostatočne osvedčili 1-2 predjarné aplikácie meďou. Napriek tomu si dovolím upozorniť na prípravok Efuzin 500 SC, ktorý sa odporúča aplikovať pri nalievaní púčikov... celý příspěvek >
Opylení, 13.3.2012
Ďakujem za radu Libor!  Na jeseň pred rýľovaním som hnojil celú záhradku jemne mletým vápnitým dolomitom a posledné 2 týždne "zasypávam" povrch zrýľovanej pôdy drevným popoľom z dom. krbu. Pod broskyne plánujem nasypať ešte aj kompost z marketu... celý příspěvek >
Preočkovanie starého vinohradu, 13.3.2012 Obsahuje fotku
Dobrý deň Petře! Som moc rád, že ste sa zaradil do radu nadšencov, ktorí chcú odskúšať tento veľmi rýchly spôsob obmeny sortimentu vo vinici. Počas zimy som rozposielal množstvo rezkov záujemcov o očkovanie, najmä na stredné Slovensko. Minulý týždeň... celý příspěvek >
Problém s rašením podezření na Hálčivce, 13.3.2012
Samozrejme. Sirnaté prípravky používajú aj veľkopestovatelia pri súčasnom využití biologických pomocníkov typu T.pyri. Ja som si dravého roztoča odskúšal na malom vinohrádku a potvrdzujem, že po 2 rokoch od inokulácie bolo po starostiach s... celý příspěvek >
Kadeřavost - postřik dnes?, 12.3.2012
Je to zaujímavý postreh Petře! Za odpoveďou na otázky o rozdielnostiach kvetu bysme zrejme museli ísť do histórie pôvodu týchto ovocných stromov.  Súvisí to pravdepodobne s rozdielnosťou vysokohorskej klímy Strednej Ázie a Číny- pravlasti marhúľ... celý příspěvek >
Problém s rašením podezření na Hálčivce, 12.3.2012
Neviem o tom, že by som písal, že som si v poslednom čase inokuloval dravé roztoče. Vy áno? Mal som ich namnožené v záhradke pred 13 rokmi. Záhradku už bohužiaľ nevlastním. Trocha zmyslu pre humor by neuškodila, čo poviete? Veď neide o život!
Kadeřavost - postřik dnes?, 12.3.2012
Proti kučeravosti broskýň je Sulka ekvivalentom meďnatých prípravkov. Navyše má akaricídny účinok. V minulosti som ju na jar aplikoval iba raz, ale podľa množstva kučeravých listov na broskyniach som usúdil, že Kuprikol je účinnejší. Je to iba moje... celý příspěvek >
Okus stromu - ořešáku, 12.3.2012
Paní Kopretina06 sa neozýva, ktovie ako s mladým orechom naložila? Vykopať ho, ako radí PP, by bolo to najhoršie riešenie. Nielen preto, že orech korení sakramentsky hlboko a bola by to riadna fuška, ale prečo by sa mala žiadateľka o radu zbavovať... celý příspěvek >
Takisto "se divím", že neviete, že anorganickú Sulku môžete použiť bez obmedzenia, aj keď máte vo vinohrade introdukovaného užitočného roztoča Typhlodromus pyri- populáciu Mikulov alebo Chelčice. Pozrite napr. na tuto stránku. Alebo ste vymyslel opäť... celý příspěvek >
Aj keď všetky sírnaté prípravky sú pre roztočce toxické, na prvé ošetrenie na začiatku rašenia odporúčam poumývať viničové kry Sulkou. Má vyššiu koncentráciu ako Sulikol. Pustím sa do postreku až na budúci týždeň. Tento týždeň ale najprv žabkou... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika