Odrůdy ořešáku
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 197.143 (?), 26.10.2008 19:25, zobrazeno: 76760x
zdravím všechny, o ořešácích se toho mnoho nepíše, jak tedy hodnotíte následující odrůdy: Mars, Jupiter, Lake, Apollo, Seiferdorfský, Sychrov, Bohumil, má-li je někdo na své zahradě. A to nejen po stránce plodů ale i po vzrůstové stránce, odolnosti k mrazíkům a pod.
Zakoupil jsem si Seiferdorfský a Apollo, jsem na ně zvědavý.
Juraj Kafka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 204.28 (?), 31.10.2008 16:53
V zahrádkáři vycházela pomologie všech ovocných druhů jak drobného tak velkédo ovoce a i ořechů tak se skuste zeptat vyšla i svázaná publikace jistě by se dala sehnat nakladatelství zahrádkáře.
|
|
 |
|
 |
 |
|
ketupa - (18) - 152.138 (?), 31.10.2008 18:44
Dobrý den, obrazový atlas peckovin z edice Knihovnička zahrádkáře jsem sehnal v prodejně Levné knihy za 39 Kč, mají tam dva typy, V prvním je přehled slivoní, třešní a višní a v druhém jsou brosvoně, meruňky a ořešáky. Jsou tam podobné popisy o o každé odrůdě společně s fotkou plodů dané odrůdy. Myslím že za 39 kč je to výborná koupě. Snad vám to pomůže. Nashledanou
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Beruna - (40) - 224.2 (?), 31.10.2008 20:12
Dobrý večer. Mám odrůdu Lake. Strom je starý 14 let, výšku odhaduji na 10 m. Je zasazen vedle potoka v nevelkém údolí a od jihu "chráněný" zdí, zřejmě raší později - u uniká tak mrazíkům. Od roku 2002 (deštivý povodňový rok) jej léčím z antraknózy. Stav se zlepšil, mám 3 malé přepravky plodů, ale asi tak další 2 jsem vyhodila. Ořechy jsou velké a jdou velmi snadno louskat, což považuji za příčinu velkého podílu nakažených plodů. Sousedka má nějakou starou odrůdu s menšími plody, které se jen o něco málo hůře louskají, a má je bez ošetřování podstatně zdravější - z většiny černých slupek se vykutalí oříšek se světlou skořápkou a zdravým jádrem. Když má můj ořech černou slupku, tak je vždy špatný. Má někdo podobnou zkušenost? Beruna
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.197 (?), 26.11.2009 6:29
Co znamena "přesteriluji nasucho ve sklenicích"? Dáte je do zavařovaček bez vody, zavíčkujete a pak povaříte v zavařovacím hrnci?
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 65.50 (?), 26.11.2009 6:57
|
|
 |
|