Co je to za ořešák?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
pepsy - (22) - 168.210 (?), 19.5.2016 13:46
Není to nějaké synonymum pro odrůdu Sychrov, která má červená jádra?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.39 (?), 20.5.2016 12:40
Ano, štěpované ořešáky mohou zarodit už ve školce nebo vzápětí po výsadbě. Na tom nic divného není.
Naopak semenáče první plody přinášejí obvykle až po nějakých deseti letech od vyklíčení (řídce i dříve, nezřídka později).
Josef.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.244 (?), 25.6.2016 13:29
Pokud to bylo ve Školách Montano, tak se jedná o ořešák, který pochází z dílny pana Červinky, majitele. Přímo s ním jsem nemluvila, ale dámy v zahradním centru mi vysvětlily, že pan Červinka má prostě doma starý ořešák, s nímž je velmi spokojen, ale netuší, co je to přesně za odrůdu, a občas vyrobí pár roubovanců. A ty jsou potom jednoduše označeny "Červinka", protože nevědí, co jiného na ně napsat. Nemělo by se jednat o odrůdu s červenými jádry.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 17.214 (?), 28.7.2020 13:25
Je to nově uznamá ordůda ořešáku. Jedná se o polopapírák s mimořádně sladkým jádrem běžné barvy s dobrou skladovatelností. Jméno Červinka má skutečně po spolumajitelích Školek Montano.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.63 (?), 25.8.2023 12:41
Já jsem si Červinku ve Školkách Montano před několika lety koupila. Má velmi pěkné přírůstky, plodit začal druhým rokem po výsadbě, ořechy jsou chuťově vynikající, velmi snadno se louskají a jsou poměrně velké - jsem nadšená a mohu doporučit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 17.214 (?), 26.6.2024 11:19
Ořešák Červinka se jmenuje opravdu po zakladateli f. Školky-Montano. Jde o nově uznanou odrůdu. Vyznačuje se časnou plodností, aromatickou sladkou chutí jádra a dobrou luštitelností. Vyžaduje chráněné stanoviště. Ať to roste. Červinka
|
|
 |
|
|
 |