Phragmipedium

host - 186.98 (?)
13.5.2009 9:51

Ahoj. Nejsem sice pěstitel phragmipedií, nicméně mrkni třeba sem.

Píší zde, že roste kolem vody a vodopádů na skalách a balvanech pokrytých mechem a řasami... to musí být pohled:-) Rostliny jsou přestřikovány vodou a td. substrát bude asi často promýván. Bude to tedy chtít i ten rašeliník, on není škodlivě kyselý, je prakticky optimální pro většinu rostlin. Osobně bych dal polystyren s rašeliníkem a přidal perlit, nebo trochu dřev. uhlí... a dal dokonalou drenáž. O vápenci jsem se tam nedočet. Když tak se zeptejte na foru. http://forum.orchidej.net třeba má kultura tohoto druhu extra specifika, však na netu je toho dost.

Karlos ©

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 63.177 (?), 13.5.2009 9:11, zobrazeno: 8180x

Dobrý den, chci bych poprosit o radu, v jakém substrátu pěstovat Phragmi.longifolium?Hodně mám nastudováno, jen o substrátech nic.Nevím jestli přidat i sphagnum, když je hodně kyselé pro tyto rostliny, nebo raději nahradit molitanem?Moc děkuju Acery

host - 186.98 (?), 13.5.2009 9:51

Ahoj. Nejsem sice pěstitel phragmipedií, nicméně mrkni třeba sem.

Píší zde, že roste kolem vody a vodopádů na skalách a balvanech pokrytých mechem a řasami... to musí být pohled:-) Rostliny jsou přestřikovány vodou a td. substrát bude asi často promýván. Bude to tedy chtít i ten rašeliník, on není škodlivě kyselý, je prakticky optimální pro většinu rostlin. Osobně bych dal polystyren s rašeliníkem a přidal perlit, nebo trochu dřev. uhlí... a dal dokonalou drenáž. O vápenci jsem se tam nedočet. Když tak se zeptejte na foru. http://forum.orchidej.net třeba má kultura tohoto druhu extra specifika, však na netu je toho dost.

Karlos ©

host - 63.177 (?), 13.5.2009 10:47

Díky moc, tohle jsem se dočetla taky.Právě mě hodně mate, to, že rostou na skalách a těch balvanech, ty přece musí taky obsahovat taky určitě nějakou tu trochu vápence.Neustále vlhký substrát je určitě podmínka pro zdárné pěstování.Když bych dala trochu cocochipsů, pemzu+lávu, trochu bukového listí a ten polyš jako drenáž tak to by mohlo snad být, ne?No zkusit se to musí.Díky budu ještě sondovat

host - 186.98 (?), 13.5.2009 11:33

Třeba to poroste i na kusu polystyrenu s rašeliníkem...:-)

Myslíte že coco chypsy jsou dobrý? Mno nevim spíš pro epifyty... ale určitě to tak komerčně pěstovat pude, orchidky nejsou zas až tak náročný na složení, spíš na fyz. vlastnosti a chemismus.

Karlos

host - 63.177 (?), 13.5.2009 12:45

Jo, jo to s váma souhlasím ohledně podmínek na pěstování-hnojení, klima atd.Zkusila jsem ho jen přimíchat do cattley a zatím dobré, uvidíme co bude dál.Je vlastně jedno jestli molitan, sphagnum nebo chipsy měly by zadržovat vodu poměrně stejně.Jen, že mám trochu doma, tak jsem,tak trochu zauvažovala jestli ho tam dát.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz