Klívie
|
|
|
|
hebrovka - (2) - 48.26 (?) 13.2.2012 15:39
Zdravím
Klívii mám pár let, vždy kvete, zrovna ted:-).Dokonce poprvé, když jsem jí už větší dostala, byla na přezimování v autoservisu u manžela, kde měla dva stvoly květů, bylo tam chladno a špatný vzduch, a dan za to byla- plno zničených listů ze sluníčka a asi z výfuku aut. Také jsem měla na listech něco podobného jako máte vy, když jsem jí zas jindy zapomněla na terase na poledním slunci-spálené listy. Když schrnu moje starání se o ní: přes léto venku, nebo i v bytě ve stínu, spíše méně zalévat, otírat listy, zatím jsem jí moc nehnojila, jen jednou přesazovala-prý nemají rádi moc přesazování, hůř pak kvetou, na podzim na nevytápěné schodiště min. 5 stupnů, skoro vůbec nezalévat, až se jí začne dělat velké poupě, tak dám do pokojové teploty, mám asi okolo 19- 22 stupnů. Je to moje oblíbená nenáročná kytka:-)
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 88.14 (?), 11.2.2012 15:22, zobrazeno: 20029x
Dobrý den.Mám asi tři roky starou klívii, dostala jsem ji jako menší rostlinku v dost zuboženém stavu z minimem hlíny :-(.Za ty tři roky je z ní nádherná rostlinka, ale bohužel nekvete, mám ji směrem na jih u okna, stojí u radiátoru.Celou dobu byla v pořádku až nedávno se na ní začali objevovat flíčky... jsou to ty na špičce listu... neví někdo z čeho by to mohlo být?A jak docílit kvetení?Děkuji Lucka
|
|
|
|
|
|
|
host - 88.14 (?), 11.2.2012 15:25
Přidávám ještě foto jak vypadá celá rostlina...
|
|
|
|
|
|
|
host - 85.152 (?), 11.2.2012 21:40
-
Myslím, že klívie chce chladné přezimování, takový vegetační klid a asi i méně zalévat. Umístění tedy spíše na chladnou chodbu, nikoli poblíž radiátoru. A v létě letnit na zahrádce v polostínu (pokud mmáte takovou možnost).
-
Myslím, že také pokvete, pokud bude mít přiměřenější, tedy menší a prokořeněnější květináč.
-
Nevím, jestli jí dělá dobře rosení či sprchování (na druhém obrázku jsou vidět kapky na listech). Se zvlhčením listů by mohly souviset i ty skvrny na listech - asi nějaká houbová choroba.
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
hebrovka - (2) - 48.26 (?), 13.2.2012 15:39
Zdravím
Klívii mám pár let, vždy kvete, zrovna ted:-).Dokonce poprvé, když jsem jí už větší dostala, byla na přezimování v autoservisu u manžela, kde měla dva stvoly květů, bylo tam chladno a špatný vzduch, a dan za to byla- plno zničených listů ze sluníčka a asi z výfuku aut. Také jsem měla na listech něco podobného jako máte vy, když jsem jí zas jindy zapomněla na terase na poledním slunci-spálené listy. Když schrnu moje starání se o ní: přes léto venku, nebo i v bytě ve stínu, spíše méně zalévat, otírat listy, zatím jsem jí moc nehnojila, jen jednou přesazovala-prý nemají rádi moc přesazování, hůř pak kvetou, na podzim na nevytápěné schodiště min. 5 stupnů, skoro vůbec nezalévat, až se jí začne dělat velké poupě, tak dám do pokojové teploty, mám asi okolo 19- 22 stupnů. Je to moje oblíbená nenáročná kytka:-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 192.149 (?), 20.2.2012 14:27
Zdravím. Má babička klívie pěstovala a vždy krásně kvetly. Tak Vám předávám její zkušenosti. Aby klívie kvetla, je potřeba ji na zimu dát do chladu / 15 - 17 stupnů/, měla by mít i dostatek světla a hlavně 3 měsíce vůbec nezalévat. U nás to bylo vždy od Mikuláše do MDŽ. Pak najet na normální režim. Funguje to - bohatě kvete každý rok. Jana
|
|
|
|
|
|
|
host - 88.14 (?), 21.2.2012 8:34
Zdravím.Moc Vám děkuju, píšu si a udělám to jako Vaše babička, od Mikuláše po MDŽ... doufám, že pokvete.Už jí mám asi tři roky a za tu dobu vůbec nic, neřešila jsem to, páč každému kvetla ať byla u topení, na chotbě nebo prostě někde v bytě kde byla teplota okolo 20st. Zkusit se má vše. :-) Snad se povede.Velké díky Vám i babičce!! S pozdravem Lucka B.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|