co mám s orchidejí

host - 81.235 (?)
17.8.2008 22:10

... děkuji za radu a uklidnění, při rosení se zaměřím na vzdušné kořeny. Orchideování mě popadlo, dnes jsem si koupila do svého orchiderária čtvrtý kousek. Marie

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 81.235 (?), 17.8.2008 22:10

... děkuji za radu a uklidnění, při rosení se zaměřím na vzdušné kořeny. Orchideování mě popadlo, dnes jsem si koupila do svého orchiderária čtvrtý kousek. Marie

host - 215.120 (?), 3.9.2008 21:55

Dobrý den, potřeboval bych, aby mi někdo poradil, co s mou orchideí, kterou mám krátce - dostal jsem ji jako dar - a bohužel jsme asi po týdnu objevil, že všechny listy jsou posety malými bílými tečkami, které jsou podle mého uvnitř listu. Teček je víc a víc a spojují se ve světlé plochy a na listech se objevují nažloutlá místa, která jsou svrásčelá, nevím, co s tím, rostliny je mi moc líto - kvete a roste ji nový list. Děkuji za radu, Petr

host - 222.89 (?), 18.10.2008 20:02

Dobrý den,

ráda bych se s Vámi poradila. Vlastním 4 dospělé Pha., které mi v průběhu roka 2x kvetly. Teď mám ovšem z každé dopělé rostliny 1 novou (keik?). čím to? Radši bych, aby mi nasazovaly na květ...

starám se o ně myslím dobře - rosím, pravidelně zalévám a hnojím, v zimě dopřávám chladněji, světlé místo...

Díky za radu.

Jana

host - 234.200 (?), 19.10.2008 19:26

Ja bych se taky chtela poradit, mam taky Phalenopsis, 1 kvete uplne normalne, ale ta druha vloni odkvetla a uz nic, jen ji rostou dost rychle listy. Rosim, zalivam malo, hnojim, tak jak se tu pise. Delam neco spatne?   Dekuji Martina

magilego - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 72.141 (?), 20.10.2008 1:44

Martino,

jsou-li nově přirůstající listy světle zelené, tenké a snadno ohebné (ne tedy tvrdé) pak to znamená nejspíše nedostatek světla. Postav ji blíže k oknu. Bez dostatku světla nevykvete. Rovněž by mohlo pomoci přenést rostlinu někam, kde je chladněji. Pokud máš v bytě suchý vzduch, pak raději doporučuji nerosit vůbec, většina orchidejí to nemá v lásce, i když Phalaenopsisům je to celkem jedno, ale třeba taková Vanda to nesnese vůbec.

"Já rosení nerada!"
"Já rosení nerada!"

host - 67.226 (?), 19.10.2008 20:56

Jano i Martino,
zkuste "přinutit" vaše květiny ke kvetením tím, že je umístíte v listopadu až prosinci do chladnějšího místa, je-li ta možnost. Teplota by měla být tak v rozsahu 16-18 stupňů, rozhodně nesmí poklesnout pod 15. Za těchto podmínek je necháte pouze jeden měsíc s obvyklou péči. Potom je zase přeneste do teploty 22-24 stupňů. Zalévat či lépe prolévat je nutno odstátou vodou a v zimě nehnojit.

A když už jsem sem vlezl, podělím se se všemi o jednu svou zkušenost. Leckde se píše, že orchideje špatně snášejí přesazování a běžně se stává, že třeba i rok nekvetou. Poprvé jsem jednu ze svých orchidejí přesazoval v červenci a dnes už si zadělává na květ.

host - 15.226 (?), 13.12.2008 18:59

Ahoj mohl by mi někdo poradit.Mám doma Phaleponis amabilis od léta.V zimě mi teď začali opadávat pomalu květy, a orchidej má hnědý povlak na kořenech mohl by mi někdo poradit co stím nechci něco zanedbat.

Luci

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024