co dělat po odkvětu orchideí

host - 174.1 (?)
4.7.2013 11:05

Dobrý den, už pár let mám tři orchideje Phalaenopsis. Právě kvetou a to již od ledna. Pouze je rosím na list i květ, pokud mám děšťovku z chaty, tak jim dopřávám. Občas je lehce osprchnu. Nestříhám po odkvětu stonky - znovu na nich nasadí květy. Odstraním pouze ty žluté, zaschlé. Mají stálé umístění na parapetu okna. Sluníčko na ně nedosáhne, neotáčím je ani je nepřemísťuji. V zimě pod nimi netopím /raději si vezmu ponožky! Jara

orchidej po odkvětu
orchidej po odkvětu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 51.27 (?), 24.11.2010 18:56
Dobrý den, taky my odkvetla a nechala jsem to tak, jak to zůstalo.Nedelala jsem s tím vůbec nic, a po kratší době my ze spodní části vyrazili nové výhony, na kterých budou nové kěty.Tak to zkuste a uvidíte.Spozdravem taktéž Kamila

host - 174.1 (?), 4.7.2013 11:05

Dobrý den, už pár let mám tři orchideje Phalaenopsis. Právě kvetou a to již od ledna. Pouze je rosím na list i květ, pokud mám děšťovku z chaty, tak jim dopřávám. Občas je lehce osprchnu. Nestříhám po odkvětu stonky - znovu na nich nasadí květy. Odstraním pouze ty žluté, zaschlé. Mají stálé umístění na parapetu okna. Sluníčko na ně nedosáhne, neotáčím je ani je nepřemísťuji. V zimě pod nimi netopím /raději si vezmu ponožky! Jara

orchidej po odkvětu
orchidej po odkvětu
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty