Rákos?

host - 57.162 (?)
3.3.2008 9:40

Mám ještě jeden dotaz, nemáte náhodou někdo zkušenost s pěstováním travin v květináči? Ráda bych zkusila některý Miscaanthus, nebo něco jiného alespoň dva metry vysokého. Můžete mi prosím poradit, zda to jde?  Děkuji   Jana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 37.12 (?), 27.2.2008 8:30

Děkuji za vaši reakci na můj dotaz. Obávám se že jsem zakoupila nepravý giganteus, protože mi hned prvním rokek kvetl, přesně jak píšete - stříbrobílé květenství. Budu tedy muset vymyslet nějakou zábranu.

host - 207.92 (?), 27.2.2008 12:27

Posledně jmenovaný - tedy Miscanthus sinensis - kvete velmi podobně (tedy ty kvetoucí odrůdy), uvádí se, že šedobíle (nikdy do stříbrna) - ale je to věc názoru a barevného vidění. Hlavně ale zůstává trsovitý a rozrůstá se jen pomalu a stále trsnatě (ne výběžkatě). Josef.

host - 57.162 (?), 3.3.2008 9:40

Mám ještě jeden dotaz, nemáte náhodou někdo zkušenost s pěstováním travin v květináči? Ráda bych zkusila některý Miscaanthus, nebo něco jiného alespoň dva metry vysokého. Můžete mi prosím poradit, zda to jde?  Děkuji   Jana

host - 207.92 (?), 3.3.2008 12:22

Podle mého to pro ně nebude to pravé. Bude hrozit velké riziko zaschnutí listů a stébel i při krátkodobém vysušení země v květináči. Musel by to být květináč opravdu veliký.

Možná by to mohly snést lépe některé trsnaté bambusy - tedy Sinarundinaria.

A navíc bych se obával intenzívního promrznutí v zimě a tedy zmrznutí oddenků. Možná s důkladnou tepelnou izolací.

Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024