Suchý záchod - kadibudka bylo jedno z prvních zařízení, které jsem na zahrádce zřídil. Použil jsem plastovou nádobu od fasádní nebo i jiné barvy (25 litrů, běžně k sehnání u malířů zdarma). Bez zakopání, jen obestavěná dřevěnou budkou, ve výšce cca 5 cm nad okrajem z hoblovaných prken sedátko s vyříznutou dírou o trochu větší, naž nejlevnější záchodové prkýnko. Na začátek nasypat trochu pilin do nádoby a po vykonání velké potřeby dalšího účastníka opět zasypat pilinami připravenými v kadibudce. Malou potřebu jsme vykonávali u plotu, případně v blízkosti stromů. Přibližně jednou za měsíc jsem odnášel nadělení cca 100 m do lesa.
Poté jsem zakoupil chemický záchod, po čtvrtém použití odstaven navždy.
Děvčata si ovšem přála splachovací toaletu, kterou jsem nechal klasicky vyzdít na rovný základ 1 x 1 m s odpadní trubkou. Vedle základu je zakopán sud 160 l a v něm kalové čerpadlo. Nad stavbou je umístěn sud 120 l, který je v případě potřeby dopouštěn studniční vodou. Záchod je klasicky vyzděn a obložen nejlevnějšími obklady. Celkové náklady na stavbu cca 12 tis. Kč firmou. 2x do roka nasypu bio bakterie určené do septiku, dle potřeby kalovým čerpadlem vyčerpám do trativodu cca 15 m od zahrady (na mém pozemku, případný soused by se asi bránil).
Je dále nutné zjistit, zda není v blízkosti zdroj pitné vody a zajistit, aby se fekálie ani dlouhodobým používáním nedostaly do podzemní vody. K tomu slouží kořenová čistička, nebo septik.