 |
Vylepšení a nové funkce pro vás  Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
 |
Slivovica, host, 21.3.2025 Prešiel viac ako rok, a mandľová aróma nikde.
Pán ktorý ma chcel ukľudniť očividne len tipoval.
Slivovica to je dobrá. Ale len slivovica.
Proste, klasika. Nie je v nej ani náznak duranziovice.
Možno je to v pôde. Pôda na Morave v okolí Karpát má... celý příspěvek > |
| Slivovica, host, 20.3.2025 Určitě tam vliv půdy bude, duranciová pálenka z písčitých oblastí okolo Hodonína nedosahuje kvalit těch z Horňácka. To mandlové aroma se nám (taťkovi, ani mě) taky nepodařilo, je jen takové jemné. Chce to nechat kvas déle a pálit až koncem... celý příspěvek > | Slivovica, host, 20.3.2025 Ploidy nebyly dost zralé. | Slivovica, host, 20.3.2025 Prešiel viac ako rok, a mandľová aróma nikde.
Pán ktorý ma chcel ukľudniť očividne len tipoval.
Slivovica to je dobrá. Ale len slivovica.
Proste, klasika. Nie je v nej ani náznak duranziovice.
Možno je to v pôde. Pôda na Morave v okolí Karpát má... celý příspěvek > | Ražná pálenka - "kvasenie škrobov"?, host, 7.3.2025 Zdravím. Potrebujem dobrú ražovicu na pohostenie pri otvorení múzea Jozefa Gabčika. Vojaci v Britanii cez 2 sv. Vojnu tam totiz pálili a pili ražovicu. Viete mi prosím pomôcť? 0917 44 88 89. Nie som zved. Pozrite si www.jozefgabcik.sk alebo na fb :... celý příspěvek > |
| Skúsenosti s pálenicou, host, 2.2.2025  Dobrý deň.Našiel som na nete túto pálenicu.Predava sa v objeme 20,30,50,70 l.Tá najvetšia sa predáva za cca. 300 €.Zdá sa mi to málo, keď zrovnám s cenami iných pálenic.Má ju už niekto, alebo nevie v čom je háčik? | Ražná pálenka - "kvasenie škrobov"?, host, 23.1.2025 Jeden paleničiar od ktorého beriem fajnú ražovicu, mi hovoril že nechá naklíčiť isté množstvo sladovnického jačmeňa, potom pomelie zmieša z ražovým šrotom a za pár dni páli.Tuším to aj nejako zohrieval vo vode.A produkt má špecifickú chuť ražovice.Aj... celý příspěvek > | Palenka z exotickeho ovoce, host, 15.1.2025 Proč vodku? |
| Palenka z exotickeho ovoce, host, 15.1.2025 Já nechávám banány zčernat pak je v nich jak hodně cukru tak i alkoholické aroma poté přidávám ještě trochu vodky ještě špetku cukru a nechám kvasit. | Jak odkyselit palenku?, host, 11.1.2025 Taky ji mám kyselou, před tím 3 tím pálení ji musím naředit?nebo ne, neudělá to nic? | Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 15.12.2024 Děláte to příliš složité. Pokud v kvasu, který už nekvasí, naměříte 10-11% cukru, musí být na chuť zřetelně sladký. Když ne, je měření mylné.
Naberte trochu kvasu do zavařovací sklenice a nechte v teple, třeba v kuchyni. Když se objeví... celý příspěvek > |
| Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 15.12.2024 Po založení a ustálení kvasu zkus do něj šáhnout. Pokud je v hloubce cca10cm jakoby suchý je třeba přidat vodu. Kvas by pod dekou měl být tekutý. Pokud přidáváme vodu musíme pohlídat cukernatost. Min. Je 15-16 brix u švestek. Jestli je kvas suchý tak... celý příspěvek > | Malinovice, Banánovice, Melounovice, host, 15.12.2024 Takže banány nejdříve opečeme na ohni z obou stran. Dělám to na venkovním ohništi. Tím se zvýší cukernatost. Na 10kg banánu 0.5-1kg mandarinek nebo pom. Pokud jsou kyselé min.povaříme, zesládnou. Rozmělnit, dobře promíchat přidat vinné kvasinky... celý příspěvek > | Odvětrání slivovice, host, 14.12.2024 Já odvětrám tak měsíc v garáži 10-15° Skleněné demižony na hrdle opatřeny gázou a gumičkou..zagumičkuju a pak lehce na hrdle roztáhnu aby destilát mohl dýchat a zároveň do něj nemohl prach ani jiný bordel. | Problém se zelím, PP., 10.12.2024 5 cm potopené je zbytečně moc, stejně vyplave nahoru. Stačí když bude zalité a hlavně bez přístupu vzduchu, stále voda ve žlábku a kontrolovat. |
 |
|