Něco podobného jsem kdysi viděl v NDR, a mnoho jiných - vyráběly Chemische Werke BUNA, Schkopau - Halle, například sázecí lopatku do květináče, hrábě (!) pro leváka, a další. Byl v tom řád, ale pro blbce.
V knize jsem viděl obrázek 3x zalomeného nože, který jedním tahem seřízne roub na klínek a podobně vyřízne na podnoži zářez pro kozí nožku. Nevím jak byl ostrý - podle barvy byl vyrobený z mosazi. Neznám ale zahradníka, který by jej používal.
Zahradník by takovýto nástroj nepoužíval. Pokud něco takového existuje, je to tak pro zahrádkáře. Nechápu ale jak by to mohlo držet ostří, nato musí být kvalitní ocel a ostří jako břitva. VašekB
Kdsi vyrabeli pripravek na kopulacni rez nebylo to moc praktycke mam to jeste doma umela hmota skovovymi pasky sikmo seriznuty uvnitr spetne zuby ktere kuru zranili rez taky nebyl rovny protoze roub taky neni dokonale rovny. x
Něco podobného jsem kdysi viděl v NDR, a mnoho jiných - vyráběly Chemische Werke BUNA, Schkopau - Halle, například sázecí lopatku do květináče, hrábě (!) pro leváka, a další. Byl v tom řád, ale pro blbce.
Nedávno jsem viděl v receptáři u přemka Podlahy přípravek na na seříznutí roubu kopulací-Přemek jej velmi doporučoval.Vyrobíl jsem jej a po několika pokusech zahodil.Vrátil jsem se ke klasice kde jsem dokazal daleko lepší a rychleji provedený řez.