Pracovni obuv
|
|
|
|
host - 183.242 (?) 30.6.2010 22:36
Chlapi, prosím o radu. Moji mužští nosili do zahrady, na stavbu i do dílny klasické farmářky od fy Kral. Naprostá spokojenost s výdrží, pohodlností, vnitřním zpracováním (kopyto nebylo dělané podle ploché nohy), cenou. Bohužel, prý zkrachovala. Syn si koupil farmářky od fy Artra. Samozřejmě, vzhledově jinde, na tom snad tolik nesejde, ale jsou jinde i s "kopytem". Po půl roce se rozjely ve švech, zátěž při rytí, chození po stavbě na nerovném terénu, občasný podřep při různých pracech. Nové tento týden vydržely pouze dva dny a odlepila se podrážka. Naštěstí kupoval dvoje, i tátovi, ale ten se do nich nedostal (má vysoký nárt). Nepotřebují protiprořezové, motorovku používají zřídka. V jakých botách děláte vy? Díky. Elena P.S. Já jsem schopna rýt a lozit po žebříku i v nazouvákách (taky to vždycky schytám), ale nasvařuji (max. víno).
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.2 (?), 9.12.2009 20:36, zobrazeno: 16337x
Shanim na zimu kvalitni kozenou teplou obuv.Vyplati se investovat do obuvi s goratexovou membranou?Jake mate zkusenosti?Dekuji
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.2 (?), 9.12.2009 21:21
Dobrý den. Jako pracovní obuv používám klasické dobré Farmářky. Zrovna dnes jsem v nich stříkal Kuprikolem broskvoně. Ale na normální civilní chození mám již několikáté zimní boty s Goretexovou membránou a skutečně neznám nic lepšího. Ale je možné, že je to tím, že ani nic jiného již nechci. Alespoň ty moje splňují přesně to, co o nich reklama říká. Stanislaw
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.2 (?), 10.12.2009 17:38
Pracovne mysleno v snih, blato,destive pocasi-aby byla noha porad v suchu a teple.pokud tohle zajisti kozena bota s goratexovou membranou, tak neni co resit.Mate nekdo boty od ceske fyrmy prabos, jste s nima spokojeni?
|
|
|
|
|
|
|
sláveček - (3) - 244.114 (?), 10.12.2009 18:32
Jsem stavbyvedoucí a fasujeme jako letní a zimní obuv farmářky(také letní a zimní) od firmy Black Knight (mysím si že české) a mohu jen doporučit.Pro vyšší kvalitu bych doporučil výrobky firmy Prabos.
|
|
|
|
|
|
|
host - 49.39 (?), 11.12.2009 11:50
Mám letní farmářky Black Knight. Za necelý půlrok je podrážka téměř ošoupaná do roviny. Už se v nich špatně chodí ("plochá noha"). Příště si je nekoupím (bylo to jaksi na zkoušku).
Pro náročnější práci, hlavně rytí a hloubení jamek v náročnějším terénu, už budu volit vždy jen podrážku značky Vibram; méně kvalitní poodrážky vždy brzo "odešly" a to i u trekových bot.
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.18 (?), 14.12.2009 11:09
Boty Prabos do lesa - protipořez:
Poloholeňová obuv kožená protipořezová - katalogové číslo 031040 BEZ GORETEXU cena 2080,-
-po roce a pul - žralok (odlepení podrážky) jinak ok. Nosil jsem 2je ponožky a po praci mokry nohy tak sem se musel na cestu přezouvat, ale stale je obcas pouzivam
Poloholeňová obuv kožená protipořezová s membránou Gore-tex - katalogové číslo 031041 cena 3460,-
půl roku v lese zatím ok nosím tam ponožky moira asi za 240,- nohy v suchu po praci se na cestu nepřezouvam sem zvědav jak dloho vydrží.
F
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 30.6.2010 22:36
Chlapi, prosím o radu. Moji mužští nosili do zahrady, na stavbu i do dílny klasické farmářky od fy Kral. Naprostá spokojenost s výdrží, pohodlností, vnitřním zpracováním (kopyto nebylo dělané podle ploché nohy), cenou. Bohužel, prý zkrachovala. Syn si koupil farmářky od fy Artra. Samozřejmě, vzhledově jinde, na tom snad tolik nesejde, ale jsou jinde i s "kopytem". Po půl roce se rozjely ve švech, zátěž při rytí, chození po stavbě na nerovném terénu, občasný podřep při různých pracech. Nové tento týden vydržely pouze dva dny a odlepila se podrážka. Naštěstí kupoval dvoje, i tátovi, ale ten se do nich nedostal (má vysoký nárt). Nepotřebují protiprořezové, motorovku používají zřídka. V jakých botách děláte vy? Díky. Elena P.S. Já jsem schopna rýt a lozit po žebříku i v nazouvákách (taky to vždycky schytám), ale nasvařuji (max. víno).
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.202 (?), 30.6.2010 22:55
Dobrý večer! Denně v lese chodím a dělám s motorovým nářadím. Také jsem sháněl a odzkoušel několikery boty. Farmářky jsem vyšmajdal, jiné roztrhal, nebo se roztrhaly sami. Dva roky nosím a kupuji si italské pandy za cca 800 900 Kč. Boty střídám. Na léto mam horší a na chladné počasí novější. Vydrží zátěž křovinořezu na jednu stranu, motorový rosič vážící cca 30 kg na zádech vč. postřiku, stavba domu, práce s mot. pilou. navíc mají vyztuženou špičku. Občas taky na nohu něco spadne. Boty moc estetický nejsou, ale drží a to je hlavní. Jsou šité a ještě lepené. Roman
|
|
|
|
|
|
|
host - 190.236 (?), 30.6.2010 23:11
Farmářky, ty klasický žlutý jsem kupoval v loňským roce v prodejně ZZN ve Velké Bíteši a je pravda, že tu vysokou verzi těchto botek jsem tam s něma řešil objednávkou. Kotníčkový a polovysoký varianty těchto botek jsou k dostání běžně. já si oblíbil ty vysoký. Mám tyhle botky jako letní, na nohou cca půl roku denně a při základní údržbě a občasné impregnaci jsou to velmi lehký, mekký, příjemný a po výměně vložek i pohodlný boty který zatím drží bezchyby i při mý vyšší váze jak ve švech tak ve spoji s podrážkou. Co mi na těchto botách nesedí je nízká odolnost proti vodě a to si myslím, že se o ně starám.Cena u těchto armářek byla cca 1000 kč. Za velmi kvalitní boty na práci považuji boty české značky Prabos. Modely Profi trek, profi trek S, s membránou Gore tex nebo i bez ní jsou beze sporu velmi kvalitní a dobře zpracované celokožené boty s kvalitní podrážkou odolnou vysokým teplotám, velmi dobře sedí na noze a je u nich garantovaná tloušťka použité vnější usně 2.4 mm čili skutčně hodně snesou a vydrží. Do terénu jsem dal přednost Gore Texu kde mi slouží tu druhou polovinu roku a to jsem v terénu opravdu denně, na vaření bysem se bez GTX minul. Pořizovací náklady jsou zde trochu vyšší, dá se je sehnat i na i-aukci za lepší peníz. j.c.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|