"Nůžky se stranově převrácenými břity" alias pro leváky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
driver240 - Stříbrný Zahrádkář (134) - 56.93 (?), 29.11.2018 1:08, zobrazeno: 6934x
Dobrý den,
bez úspěchu sháním, zahradní nůžky se stranově převrácenými břity viz. obrázek. Mnoho firem nabízí nůžky pro leváky, ale kromě jinak ergonomicky upravených rukojetí, jsou to vždy klasické nůžky. Nebudu tady rozvíjet debaty o tom, že právě dolní opěrný břit mi nechává na větvi ranku, nebo že když jsem na žebříku a nelze se správně k větvi dostat či nůžky otočit, tak by se přávě nůžky s přehozenými břity sakramentsky hodily. Kromě drahých značkových bych právě přivítal nějaké i obyčejnější, které budou sloužit jako doplňkové. POKUD ZNÁTE, PROSÍM NAPIŠTE. Prohledal jsem polovinu internetu a nic. Když už se zdálo, že ano, tak to byla jen převrácená fotografie. :-(
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 250.237 (?), 29.11.2018 9:13
Felca pro leváky mívají v zahr. Sinco, pošlou je. Myslím, že existují i levoruké s převodem.
Levoruká Bahca existují, i s převodem. V zahradnictví, kam chodím, to chtělo pohrabat se na věšáčku s nůžkami a vybrat (i velikost) dle piktogramů na obalu.
Gardena dělávala levoruké nůžky, které neexistovaly v pravoruké variantě. Je to ale asi 18 let zpátky, současný sortiment neznám.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 149.16 (?), 29.11.2018 9:37
Zkuste zadat do vyhledávače, toto: forbici da giardinaggio per mancini . Máte tam nůžek pro leváky plný kamion.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.170 (?), 30.11.2018 6:28
Tak do toho bych nešel. Originál Felco stojí 1000 Kč. Prodává ho třeba Oslavan. Jedny napodobeniny nůžek Felco 8 mám od firmy Stocker. Stály také jen polovinu toho co originál. Dokonce se jejich díly dají zaměňovat s originálními. Jen je nelze seřídit, aby nežvejkaly, po týdnu odpadla páčka aretace...
V.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 149.16 (?), 30.11.2018 19:08
Myslím, že jste dobře neudělal. Máme je doma, akorát rukojeti jsou ze zeleného plastu. Vynikjící žvejkačky, hlavně tam, kde na střihu záleží.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |