Nářadí Fiskars

skalovi.pís - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (76) - 170.19 (?) 
18.4.2010 0:38

FISKARS můžu jen chválit. Až na ty ceny a na to, že není znám servis kde by třeba pobrousili vysouvací pilku. I kvalitní nářadí se jednou otupí.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 17.173 (?), 18.4.2010 20:31

Jedno ruční nůžky Fiskars s převodem na posílení pro stromky máme 12 let!! Před dvěma roky jsem koupiů soupravičku na nabroušení a olejiček. Stříhám jabloně, švestku a broskve do průměru 20mm! A i po 12 letech jedou jak fretka. jediný co musím hlídat je manželka, která kde je odloží tam je nechá (stříhá růže). Neumeje je ani od bláta! Pořídil jsem si táké teleskopické 6 m dlouhé nůžky na stromky a doufal, že snad ňákou větvičku v těch šesti metrech upižlám. To co ale následovalo předčilo všechna má očekávání! Druhý den jsem půl dne drtil odstřihané větve! Nůžky ustřihl vše co jsem dokázal narvat mezi čelisti! Největší problém byl, že mě od celodenního koukání do korum stromů bolelo za krkem! A sekery? Už nikdy nic jiného! Ale kdo neokusil, neuvěří.

M.

host - 72.149 (?), 19.4.2010 12:03

Moje matka před 45lety se plácla přes kapsu a koupila nůžky Sandvik. Protože je manželka začala používat na všechno možné a já, když jsem je potřeboval, musel jsem je nejdřív nabrousit, vyčistit atd. Proto jsem se rozhodl koupit nové, které budu úpoužívat jen já sám. Při výběru jsem zjistil, že je Bahco jen s malou úpravou vyrábí dodnes. Úprava spočívá v náhradě pevné čelisti za výměnnou, takže jsou výměnné obě. Jinak jsou naprosto stejné. To svědčí o mimořádné kvalitě - na dobrém výrobku, který je vyroben proto, aby sloužil. již není co vylepšit.

F.O.

host - 102.167 (?), 19.4.2010 16:15

Moje zkušenost s rýčem Fiskars je asi následující: Potom co jsem jej koupil - nadšení, jako přechod z trabanta na mercedes. Ergonomie super. Asi po roce používání jsem jej na jednom kořenu ohnul, pak se mi při dalším používání ulomila násada úplně. Tak jsem to nastavil trupkou, zavařil a funguje dál. Podotýkám, že jsem rýč nešetři.

host - 183.242 (?), 19.4.2010 22:37

I na Fiskarsy platí dva roky záruka.

víítek - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (573) - 6.15 (?), 20.4.2010 20:49

Nůžky Fiskars s otočnou rukojeti se mi velmi rychle rozpadly. Problém těchto nůžek je v tom, že i fukční části jsou plastové. Čep okolo nějž se otáčí čepel je plastový váleček vystužený tenkým šroubem. Ten se mi rozlomil. I plastová zuby se rychle opotřebovaly, takže nůžky mají vůli. Po krátké době používání začnou žvejkat. Pokud máte zájem, můžu to nafotit. Ocel je také dost nekvalitní.

V této cenové relaci se dají koupit profesionální nástroje Bahco, Felco, Lowe.

Výsuvná pilka také nic moc. Sice stojí 300Kč, ale lepší investice je klasika oblouková pilana s otočným listem za 200Kč. Lepší ocasky či zavíratelné pilky jsou japonské Silky či Ars. Použitelné jsou i pilky Bahco a Felco.

Samozřejmě má Fiskars i kvalitní výrobky (rýče, Sekery) a dobré ohlasy byly i na nůžky na tyči. S těmi ale nemám osobní zkušenost.

Pákové nůžky se mi osvěčily Jednosečné Lowe, Bahco profesional a japonské Kamaki.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 61.6 (?), 20.4.2010 21:11

Pilky používám čtyři. Gardenun - vypadá jako zlodějka, drží se dobře ale ztrácí se malý kryt ostří a nelze složit. Zavírací Bahco - kvalitní ocel, ale trochu menší zuby a nelogický princip zavírací pojistky. Vysouvací menší FIskars - příliš krátká. Vysouvací dlouhá Fiskars - je dost drahá, 2x víc než ta krátká, ale ze všech pil řeže nejrychleji. Obě Fiskarsky mají závěs na opasek, který jsem nikdy nepoužil. Pilky s otočným listem jsem používal přes 20 let a tvrdil jsem, že není nic lepšího. Moderní bezrámové pilky jsou ale někde jinde, Řežou mnohem rchleji a díky broušení dvou řad zubů nechlupatí řez, takže není třeba řezné rány zahlazovat.
  Dlouhé nůžky na teleskopické tyči F. výborné, přídavná pilka na téže tyči se mi neosvědčila. Pákové nůžky taky preferuju jednosečné (nevyžvýkají se, mám  W-G jsou lehké a spolehlivé.

víítek - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (573) - 6.15 (?), 20.4.2010 21:56

To jo pilky s velkýma zubama a bez šraňku mají hladký řez (zuby nejsou vyhnuté, je zbroušený celý list)  Gardenu jsem nikdy neměl v ruce. Felco 620 mělo nejhladší řez, nevydržela ale dlouho. Nejtvrdší ocel měly Silky. Bahco je klasika, vyrábějí různé typy zubů. Není jednoduché se v jejich sortimentu vyznat. Výsuvné Fiskary se ohýbají. To jiné pilky víc pruží. ARS používají arboristi. Mě zatím nejvíc vyhovovala pilka Silky (Gomtaro pro sentei) S hrubými zuby na 3/4 listu a jemnými na špičce. To se může hodit při jemnějším řezání, nebo pro načnutí kůry. Pěkně se mi dělalo i s jejich zavírací pilkou, která je podstatně levnější.

Problém všech těchto pilek je ale v tom, že když jen trochu poničíte jeden zub, už neřeže tak jak má. Stačí jednou zaklofnout do drátu a list za 800Kč je v háji.

Piston - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (57) - 38.190 (?), 23.1.2011 18:08

Dnes se mi podařilo zlikvidovat nůžky na větve s dlouhou rukojetí od Fiskarsu.    Kurnik šopa. Ulomila se ta část, která je naproti ocelové čepeli. Zatracená líska!   Asi mám moc velkou sílu...

host - 73.238 (?), 19.4.2011 23:56

To mohu jen potvrdit. Máme ovocnou školku a používáme jen rýče Fiskars. Nejen, že se s nimi perfektně pracuje ale také něco vydrží. sice ne všechno, asi po 4-5 letech opravdu hrubého zacházení se ohýbají a povolují sváry, ale žádný jiný rýč v tak tvrdých podmínkách nevydržel. Máme velmi dobré zkušenosti se sekerami a pilkami. Ale nůžky jsou spíše podprůměrné za tu cenu. Mnohem spolehlivější jsou nůžky Felco a Bahco, které už kroutí alespoň 6 sezonu a pořád jako nové. Podotýkám, že v opravdu tvrdých podmínkách.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz