Meteostanice na zahradě?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Luby - (3) - 212.203 (?), 9.3.2009 13:09, zobrazeno: 7287x
Má smysl si na zahradu (do skleníku) pořídit meteostanici? Třeba pro sledování vlhkosti a teploty v tom skleníku.
Díky Lubor
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 70.100 (?), 9.3.2009 13:43
Jestli nejde o spam, mám tyto zkušenosti. Stanici (jednodušší než v odkazu) mám umístěnou v obýváku naproti balkonovému oknu. Čidlo (teplota, vlhkost) je na zaskleném balkoně uvnitř. Celková vzdálenost jednotka - čidlo je asi 7 - 8 metrů s přímou viditelností. Mezi nimi je balkonové okno s dvojsklem. V této konfiguraci má občas jednotka potíže s komunikací s čidlem. Nezlepšilo se ani výměnou baterií v obojím. Podle návodu komunikuje jednotka s čidlem na 20 - 30 m ve volném prostoru. Toto - vzdálenost čidla od základny je podle mne hlavní omezení. Jak to využijete je už jiná věc, to je na Vás.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Luby - (3) - 212.203 (?), 9.3.2009 15:13
Díky. To mě překvapuje, že už na těch 7 metrů má problémy. Já jsem ani u těch meteostanic nikde neviděl uvedené nějaké vzdálenosti. Vždy je tam, že komunikuje přes frekvenzi 443 Mhz a konec.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.2 (?), 9.3.2009 13:57
Dobrý den. Trošku se přidám. Meteostanice je to jistě skvělá, ale k čemu Vám bude sloužit? Nic s n í nebudete ovládat, jenom budete číst údaje. K čemu Vám ale ty údaje budou? Sám mám stanici, a já dle ní plánuji práci, protože skutečně ukazuje, zda bude pršet, nebo ne. Také ukazuje přesný čas. Toto ale ve skleníku není k ničemu, tam neprší. Tímto ale nechci rozhodně od nákupu odrazovat, protože bude hodně důležité také to, že z ní budete mít radost. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 142.40 (?), 9.3.2009 14:59
Pri koupi se hlavne vyvarujte levnym meteostanicim, ktere nemeri zrovna nejpresneji. Rodicum jsem koupil meteostanici s venkovnim teplotnim cidlem, vodotesnym cidlem do bazenu a teplotnim cidlem s merenim vlhkosti do skleniku. Cidla funguji bez problemu. R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Luby - (3) - 212.203 (?), 10.3.2009 9:32
Ta v té soutěži je myslíte dobrá? Resp. od jaké ceny začínají být použitelné?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.36 (?), 11.3.2009 1:07
Konkretni znacku vam nenapisu, ale doporucuju zajit do obchodu s vetsim vyberem a porovnat. Jsou mezi nimi velke rozdily, jak ve zpracovani tak v prehlednosti displeje. Pritom cenove je rozdil v radu stokorun. Jelikoz v zakladni dodavce je pouze jedno cidlo doporucuji se zeptat prodejce o moznosti dokoupeni pro vas vhodnych cidel. Ceny lepsich meteostanic zacinaji na tisici korunach. Jeste jedna zajimavost: Nektere cinske vyrobky pouzivaji tuzkove AA baterie, ktere jsou o par milimetru kratsi nez by meli byt a pak je problem do pouzdra nacpat klasickou tuzkovou baterii znackovych vyrobcu. R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 56.55 (?), 9.3.2009 23:08
My máme doma jakýsi bazmek v ceně asi osmi stovek, ke kterému jsem po 250 korunách dokoupil další dvě čidla. Udávaný dosah 300 m volně a 50 v domě bez problémů splnňuje. Z pokoje tak mohu odečítat kromě vnitřní teploty a vhkosti ještě další tři místa, v mém případě venku, ve skleníku a v zařízení pro chov ptáků. Ke každému čidlu lze zvlášť nastavit teplotní alarm, takže mi to začne doma hulákat třeba když by ve skleníku mělo mrznout atd. Navíc ukazuje vývoj tlaku a z něj "předpovídá počasí" - víceméně spolehlivěji, než televize, fáze měsíce, přesný čas a možná i něco dalšího, co jsem ještě neobjevil. No podle mě za ty peníze muziky jako hrom a pro zahradu hodně užitečná věcička.
Mirek
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|