Kosu v žádném případě nebruste bruskou, těžko totiž zaručíte, že ji zbrousíte pravidelněji než je vykována, raději ji zpočátku klepejte častěji. Mám různá naklepávátka, vrátil jsem se k základní babce a klepání kladívkem. Pokud je kosa čistá, obtížně se zajistí přesný úder na čepel a často se stane, že ji proklepete a kosa se zvlní, jednoduše si pomůžete, že klepanou čepel sezhora si nabarvíte např lihovým fixem a poté jsou údery, jejich četnost na plochu a správné směrování kladívka nádherně vidět. Klepejte po částech a vracejte se na zfinalizování ostří (po cca 3cm). Mírnému zvlnění se pravděpodobně nevyhnete, něco se vytáhne při kosení, něco opravíte plochými údery do otočené kosy v místě zvlnění pod hřbetem kosy, raději více měnších úderú. Pokud bude zájem o ostření budu pokračovat. YARI