Přípravek Deko



host - 6.16 (?) 
3.8.2009 11:56, zobrazeno: 17517x

Z dětství si vzpomínám, že vše co se nakládalo na kyselo (snad kromě zelí) se dělalo v Deku.O vlastnosti nějaké kyseliny benzoové se nikdo nezajímal.Deko je v prodeji neustále.Objevují se různé" zaručené " materiály o škodlivosti kyseliny benzoovéChtěl bych se zeptat,(nejlépe někoho z chemiků-odboníků, jsou v diskuzích) jak to je se škodlivostí této kyseliny doopravdy?Děkuji.Pepík

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 3.8.2009 12:42

Vsetkeho vela skodi, cize Deko ano ale podla navodu!, neprekrocit dane koncentracie! Kys. benzoova zabera v kyslych prostrediach a pre kysle potraviny sa aj pouziva. Dal by som jej prednost pred aflatoxinmi, ktore sa mozu skor vyskytnut v nejom tom modernom vyrobku bez konzervacnych chemikalii. Inak kys. benzoova sa vyskytuje aj v nejakych ovociach i ked malinko. Asi nou rastlinky bojuju proti plesniam. Odburava sa reakciou s glycinom, co je aminokyselina. Ta je sucastou bielkovin... cize kompot alebo nakladane uhorky zasadne len s dobrym a velkym reznom alebo grilovanym kuratom! Ak sa chcete vyhnut kyseline benzoovej, skusne ine konzervanty. V zriedenych komercne predavanych napojoch (menej cuku a kyselin)  je asi kyseliny benzoovej viac v napr. sirupoch kde nakoncentrovane ovocne kyseliny a cukor tiez trochu konzervuju. Ak aj nie, vy si ten sirup predsa len este nariedite a tym znizite koncentraciu kyseliny a netahate z obchodov tazke flase. Velmi dobrou konzervacnou alternativou je alkohol. Bol by som vdacny, ak by niekto na fore porovnal toxiitu kys. benzoovej a alkoholu. V kazdom pripade konzervacia alkoholom ma aj ine vyhody.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 47.145 (?), 3.8.2009 16:11

:-) No s tím masem to nemusítě nijak hrotit. Kys benzoové je v kyselých okurkách dost málo na to, aby měl organismus nedostatek Gly. Glycin je "tuctová aminokyselina", není esenciální a tělo si ji různě vyrábí transaminací z pyruvátu kdy se mu zlíbí. Konjugací s Gly si odbourává hodně látek. Vzniká pak kys. hippurová a její deriváty

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 217.137 (?), 3.8.2009 18:33

Ad maso: ... nie je nic lepsie ako si nejaku nerest a slabostku vyargumentovat vedecky a preto to netreba kazit inou menej atraktivnou teoriou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 47.145 (?), 3.8.2009 19:50

Nu, já myslel, že to má být vážně...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 232.252 (?), 18.10.2009 18:09

Kolik obsahuje Deko SOLi?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Kouří do místnosti29.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika